Цитата:
Сообщение от Викса
И еще непонятно - мораль в чем? Не занимайтесь киднепингом, даже с благими целями, а то биологические родители страдают //наказание будет //установки властей надо исполнять?
|
Є правила, вироблені і перевірені суспільством. І якщо ти живеш у суспільстві, то треба їх виконувати. Ну, і не брехати.
Інакше, якщо ти людина слова (як головний герой), -- замучить совість, навіть, якщо ніхто не знатиме, що порушив чи збрехав.
Думаю, що якби про дитину зразу повідомили і її можна було удочерити, то сімейна пара могла добитися законним чином, щоб дівчинка жила з ними. Нехай навіть вони б пішли з маяка заради цього.
Бути в усьому чесним -- це принцип не для кожного.
Головний герой розривався між любов'ю до дружини і законом, пішов проти правил -- і це для нього був важкий тягар. Щоб "виправити" все, він подає звістку матері дитини. І все ускладнюється, але він готовий прийняти покарання, щоб очистити совість.
Розв'язка цього конфлікту настає тільки тоді, коли його дружина також визнає свою неправоту. І, фактично, ситуація вирівнюється.
Мені, чесно кажучи, зразу здавалося, що фільм "зайде" не кожному.
Для мене -- це "мій" фільм. Хочу ще книжку прочитати (нещодавно видали українською).