Цитата:
Сообщение от Ветка
Теперь о том, как её сделать, чтобы она получилась, вычитала вот что- сыворотка желательно очень свежая, без кислинки, т.е. сразу после слива с сыра, нагреваем медленно, когда нагреется до 88-92-градусов, вливаем уксус, некоторые советуют 1, 5ложки лимон.к-ты на 10л, выключить нагрев и дать постоять час, процедить... Если начальная сыворотка кисловата, то можно добавить соды, есть вариант, где советуют добавлять в средине подогрева воду и можно доливать молоко, чтобы увеличить выход....сама воду ещё не пробовала доливать, что дает не особо вникала, молока тоже лишнего нет...лимонку тоже не пробовала, а надо, но следуя этому рецепту, рикотта получается хорошо, вернее лучше, чем раньше....учиться, учиться и ещё раз учиться...
|
О, привіт всім!

Тут варіантів нема - якщо сироватка свіжа, то рікотта вийде, а якщо вже кисла - не вийде

Я якщо посередині - то вийде мало, і буде як якась паста сиркова, хоч на смак і нічого, але можна тронутися, поки її відцідиш... Я колись пробував соди додати - піна як поперла з каструлі

. І нема різниці - оцет, лимонка, чи, як у промисловості - ортофосфорна кислота Зараз не роблю, а літом якщо відразу не почати гріти після зерна, то кисне на раз. Навіть коли вариш щось високотемпературне, 45 хвилин поварив сир, і вже може вийти з цієї сироватки погана рікотта. А так робити не важко - нагрів десь до 80, трохи оцту додав, якщо бачиш що почала згортатися - ще трохи і мішати, там багато не треба. Воно ж добре видно, як воно відскакує і чи треба ще додавати. Далі якщо бажаємо ніжну рікотту - більше не гріємо, якщо треба щоб сухіша була - можна до кипіння довести. А якщо вже кипить і з оцтом а хлоп'їв немає, і мутна і нічого не відскакує - то все, нічого не вийде. Після того як відскочила далі можна відразу зливати, бо нічого там вже не буде більше. Щоб не мучитися довго, як підніметься сир, беремо шланг, опускаємо його на дно каструлі, та з з дна зливаємо сироватку. А остачу з сиром - на тканину. Так набагато краще, ніж все відкинути. І якщо 25-30 літрів, то по іншому ну ніяк