Показать сообщение отдельно
Старый 04.01.2017, 23:12   #680
karmen1
Новичок

Поблагодарили 40 раз(а) в 19 сообщениях
karmen1 will become famous soon enough
По умолчанию Re: Обрезка и формировка плодовых

я для вставки фото цим сервісом і користуюся! Зараз я звичайно нічого не буду обрізувати, я просто хочу зрозуміти як мені з тим абрикоскою трохи поправити ситуацію. Але кардинально вже його обрізати не вийде, поженуть вовчки. Може краще понахиляти їх? Вони такої висоти шо спокійно нахиляться, а в кінці плодоношення верхівки переведу на слабкі бічні гілки.

Тепер я розумію, що прищіпка влітку пагонів конкурентів основних скілетних гілок, а в подальшому їх вирізка, а також пагонів довших 20см це дуже добра процедура, краще пагони прищіпити, ніж потім гілки на слід весну крамсати.

Про розріджено ярусну крону вже начитався, все зрозуміло, але треба з самого початку правильно формувати, тоді і потім проблем не буде. 5-6 основних гілок + 6-7 скелетних другого порядку на перших гілках (ярусі) кістяку. Кожного року ошмигувати влітку пагони і не давати їм бушувати довше ніж 30см. Конкуренти вирізати, пагони шо пішли під прямим кутом ошмигувати, ті гілки шо потрібні скеровувати в потрібному напрямку прищепками ще у стані пагонів.

Свої 4 абрикоса, які я збираюся придбати у Шоні буду формувати саме так :) Мені не потрібі сверх врожаї, я більше заради цікавості і для діток своїх.

А якшо ще й Ви мені в цього допоможете то точно все получиться ...

Последний раз редактировалось karmen1; 05.01.2017 в 00:32.
karmen1 вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Red (05.01.2017), Николай (05.01.2017)