Показать сообщение отдельно
Старый 24.12.2016, 18:34   #103
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,966 раз(а) в 915 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Нужна консультация юриста

Цитата:
Сообщение от Roman Poltava Посмотреть сообщение
Планую оскаржити рішення сільради .Безпідставно відмовили у наданні та приватизації землі...
Я не юрист, але зрідка цікавлюся, більше кримінальним, та алгоритм розгляду у судах однаковий. Суди розглядають порушення норм чинного законодавства, котрі хтось - чи прокурор, чи юридична особа (власник підприємства, наприклад, чи установи) чи фізична особа (громадянин), оскаржують як вчинені кимось (тут сільрадою) як протиправні (незаконні) і такі, що позбавляють Вас чогось конкретного (матеріальної, скажімо, вигоди, переваг, зручностей, духовного - честі, гідності, авторитету чи бог зна чого). Рішення сільради повинно бути мотивованим і базуватися з посланням на конкретні норми законів, ст.Земельного, Цивільного чи ще яких Кодексів чи Законів (про землеустрій, місцеве самоврядування і ще щось), тільки не вказівки чи інструкції земвідділу, то підзаконні акти, суд їх ігнорує, бо то не Закон. Суд не бере до уваги того, що так краще, чи так правильніше. Рішення сільрада може підкріпити доказами: показами громадян (сусідів), витягами з Кадастрів, Актами на право власності чи рішеннями зборів громад і т.п. Сільрада може принести і надати ці докази у суді під час розгляду по суті. Ці процедури розписують у відповідних кодексах ЦПК,КПК (правила, обов'язки, права сторін і суду та розписана вся процедура від заяви сторони до ухвали Суду) .
Ви маєте чіткі та аргументовані докази, що сільрада порушила охоронюване конкретними статтями закону (законів) ваше право на виділення Вам у приватну власність конкретно означеної в кадастрі земельної ділянки? Тоді читайте спочатку Закони про те, що і як повинна розглядати сільрада, чи порушила яку процедуру, чи все і чітко розглянула? Чи повноважна розглядати те питання, яке написано у Вашій заяві, поданій і зареєстрованій і сільраді (там же є і сільвиконком, може вони щось спартачили) саме сільрада? Читати уважно закони, котрими керувалися депутати з Головою і секретарем!
Пишете заяву до суду.
Цитуєте закони, їх норми, які, на Ваше переконання, порушили.
І т.д.і т. п.
Порушення, вчинене сільрадою, Ви готовий довести у суді (перелік документів-Акт чи заповіт, чи ще щось вагоме як доказ Вашої правоти, залучивши покази свідків з вказанням П.І.Б., точної адреси)
Виходячи з наведеного вище, сільська Рада, на Ваше переконання, допустила порушення ст.ст. (вказуєте) Законів, там самим протиправно відмовила у наданні мені у власність вказаної земельної ділянки (відмовила у розгляді заяви, що додається).
Прошу суд:...
Що проситимете суд - не знаю, бо не знаю, що саме порушено сільрадою, в чому саме Вам відмовлено (тут я сліпий і глухий - не маю інформації)
В кінці перед датою-підписом - Ваші додатки (Копії документів - відхиленої сільрадою Вашої заяви, те рішення сільради, котре оскаржуєте, копія квитанції про сплату судового збору і т.п.). Оригінали подавайте судді під час розгляду по суті.
І за таку Заяву аж 2 тис. грн??? Зможете у інтернеті знайти зразки подібних заяв - пишіть чорновик у суд самі, потім з такою заявою ідете до адвоката, він уже знатиме, що ви трохи обізнані з предметом оскаржування, чули про якісь статті, не буде відверто обманювати, відразу розкаже про перспективи розгляду (чи варто іти у суд, чи ні, а як ні, то чому). Це буде виглядати як юридична консультація, що значно (в рази) дешевше, ніж прийти і сказати, що сільрада не дає землі і що вони сякі-такі нехороші. Адвокат теж не безкоштовно збиратиме довідки чи рішення (додатки), а тут Ви уже приносите усе майже готове... Не сприймайте повністю і всерйоз мої пропозиції. Я добре орієнтуюся лише у кримінальному Законі, у цивільному чи господарському - поверхово, можі і гірше за Вас. Я це описав скоріш за все, щоб Ви зрозуміли реальну масштатність можливої судової тяганини, бо насправді не все так просто. Успіхів!
MixaP вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
desatka (03.05.2017), Roman Poltava (24.12.2016), Нина (21.03.2017)