Може, хтось би хотів спекти до Різдва штоллен (німецький різдвяний хліб), то нагадую - зараз саме час його робити, щоб встиг настоятися.

Я пекла минулого року, цьогоріч не буду,
бо сухофрукти дорогі.

Але в принципі штоллен дуже вигідний якраз тим, що можна спекти його заздалегідь, а то на саме Різдво й так багато роботи.
Рецепт: 150 г горіхів (в оригіналі - мигдаль

), по 100 г ізюму світлого і темного, цукатів, вишні, кураги, можна цукатів з мандаринових шкірочок - якщо є - все порізати, залити коньяком або ромом, затягнути мисочку плівкою і залишити настоюватися при кімн. т-рі на добу.
Тісто: 500 г муки, 60 г дріжджів, 125 г цукру, 150 г молока (теплого), 250 г масла (розтопити), 1 яйце, сіль (також можна ваніль, корицю, кардамон) - замісити, вмісити цукати, дати підійти. Поділити на 3 частини, сформувати штоллени (тісто трохи разкатати і скласти хрест-навхрест), дати підійти і пекти при 180 гр 40-50 хв.
Готові штоллени змастити розтопленим маслом і обсипати цукром-пудрою. Потім щільно загорнути у фольгу і скласти у холодне місце на дозрівання (мін. тиждень). Відрізаємо шматочок - решту знову загортаємо у фольгу.
Свіжим він також смачний.