Цитата:
Сообщение от Ветка
первый стилтон сейчас выглядит так
|
я так думаю, якщо не розм'якшується, твердий, то краще нічого не робити - у більш холодне місце та там де сухіше його заперти, хай стоїть. Головне що корка наче б то ціла та не плавиться.
---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:19 ----------
Цитата:
Сообщение от Ветка
А это "первый голубой сыр", с ним все нормально или эта скукожившееся белая плесень-поверхность тоже плохо?
|
Погано видно, якщо смердить котячим туалетом

, то то вже не пліснява скукожена, то поверхня сира пливе

... Можна спробувати все змити, протери оцтом та сіллю та добре висушити, а далі в сухе та холодне місце.
---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:26 ----------
Цитата:
Сообщение от Женчик
а во что заварачивать камамберчик?
|
У мене було краще, коли не загортав. Коли загорнеш - відразу сохне, пліснява стає жовтою, та дуже швидко плавить сир під коркою, більш смердючий виходив. Корка вже відпадає, під нею рідкий, а далі твердий, я такий не люблю. Краще виходив коли не загортав а прихлопував руками плісняву, та в холод і вологу

. Виходить як печериця зверху

Тоді можна досягти біль рівномірного плавлення тіста. Може такі умови в мене були, у новому холодильнику тільки зараз перший раз зробив.
Тут ще треба якось знаходити золоту серединку, що є для кого Камамбер. Я люблю зрілий, різкий, щоб був повністю рідкий всередині. На цьому етапі вже нема ніякого грибного запаху

. Тому треба підбирати умови визрівання під свій смак. Для мене це самий капризний сир, виростити плісняву легко, а от далі треба понервувати. Але якщо треба тільки грибну корочку то не складно, а от поплавити рівномірно то морока.