Показать сообщение отдельно
Старый 15.11.2016, 09:54   #1720
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Ikari Посмотреть сообщение
Ладно бы все сыры в холодильнике пушистились, но ведь качотта нормально себя ведёт.
Так качотта ж зверху суха та ще й " підплавлена" температурою зверху. Пліснява росте там, де є умови. Полежить пару місяців - обов'язково заросте. У мене і латекс обростає, ті частини що на польці лежать, коли забуваю перегортати та протирати.
А ви хіба тканину не використовуєте у формах? Дуже гарно відводить вологу.
Я тут трішки камамберів зробив, молока було мало, чотири штуки зробив різної висоти, буду дивитися, якій краще вийде. Результат опублікую, з картинками

---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:20 ----------

Бачу про РН метр дискутували. Особисто я хочу його для того, щоб контролювати кислотність у процесі виготовлення сиру, на різних етапах, а по друге - для виготовлення моцарелли класичним методом. Ну і звичайно, є риск купити кисле молоко. Жаль буде перевести 30 літрів при пастеризації. Є бажання мати постійність у результатах. Тобто потихеньку треба починати робити все так як треба, розуміючи кожен етап процесу. Якщо написано що кислотність молока чи сироватки повинна бути у таких то межах на такому то етапі - вважаю треба до цього прийти. Сир то вийде завжди, але різний.

---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:48 ----------

Цитата:
Сообщение от fialkanata Посмотреть сообщение
[/COLOR]Дима, а что во вкусе не так, остроты еще не набрал?
так, ще нема характерного смаку "синього сиру" Пліснява ще не переробила достатньо сироного тіста. Він почав розмягчатися не від неї, а від того, що волога затекла у дірки В ідеалі він не тече( хіба що на заключному етапі, коли вже дуже різкий)

Последний раз редактировалось фотограф; 15.11.2016 в 11:55.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
fialkanata (15.11.2016), Gusenitsa (15.11.2016), NataS (19.01.2018), Ветка (15.11.2016), Женчик (15.11.2016)