Цитата:
Сообщение от Ikari
Ладно бы все сыры в холодильнике пушистились, но ведь качотта нормально себя ведёт.
|
Так качотта ж зверху суха та ще й " підплавлена" температурою зверху. Пліснява росте там, де є умови. Полежить пару місяців - обов'язково заросте. У мене і латекс обростає, ті частини що на польці лежать, коли забуваю перегортати та протирати.
А ви хіба тканину не використовуєте у формах? Дуже гарно відводить вологу.
Я тут трішки камамберів зробив, молока було мало, чотири штуки зробив різної висоти, буду дивитися, якій краще вийде. Результат опублікую, з картинками

---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:20 ----------
Бачу про РН метр дискутували. Особисто я хочу його для того, щоб контролювати кислотність у процесі виготовлення сиру, на різних етапах, а по друге - для виготовлення моцарелли класичним методом. Ну і звичайно, є риск купити кисле молоко. Жаль буде перевести 30 літрів при пастеризації. Є бажання мати постійність у результатах. Тобто потихеньку треба починати робити все так як треба, розуміючи кожен етап процесу. Якщо написано що кислотність молока чи сироватки повинна бути у таких то межах на такому то етапі - вважаю треба до цього прийти. Сир то вийде завжди, але різний.
---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:48 ----------
Цитата:
Сообщение от fialkanata
[/COLOR]Дима, а что во вкусе не так, остроты еще не набрал?
|
так, ще нема характерного смаку "синього сиру" Пліснява ще не переробила достатньо сироного тіста. Він почав розмягчатися не від неї, а від того, що волога затекла у дірки

В ідеалі він не тече( хіба що на заключному етапі, коли вже дуже різкий)