Я думаю, що Іванків - це Київщина, а не південні області. Цибульки бажано висаджувати у відкритий грунт приблизно у середині квітня, не раніше, бо земля ще холодна і він піде у стрілку (захоче робити насінневі стрілочки-суцвіття). Стрілки можна, звичайно, прищипувати, але головок великих з цибульок вже не буде. Насіння зберігайте в сухому місці - принесли з холоду-магазину, то розсипте тонким шаром і просушіть. Якщо є час і бажання, то перед висадкою ножничками можна обрізати хвостики цибульок, щоб полегшити появу стебла, покращити схожість, але не різати по живому, лише суху частину. Садити уважно, не зплутати де верх-низ обрізаних цибульок, необрізаних теж! За кілька годин до висадки (навіть звечора) замочіть цибульки у воді (краще у дощовій). Можна трохи підфарбувати воду марганцівкою, я пробував додавати ще попелу. Пробував і у дуже-дуже слабко-розовому розчині Престижу, не гризуть медведки, але декілька гнилих цибуль було всеодно. Та й на перо такої їсти не хочеться. Цибуля у нас на літо у салати і для підстраховки, на зиму всеодно докупляємо мішечок-сітку. Є професіонали-вирощувачі цибулі, вони хай нас нею і забезпечують.
Чорне насіння цібулі і петрушку висіяли у суботу (і ранню моркву Артек теж). Що з того буде - напишу, бо ще ніколи так рано не сіяли.
|