Цитата:
Сообщение от Женчик
Дмитрий, а можно попросить рецепт вот этой вашей симпатичной твёрдой горгондзоллы?
|
Ну це більш неправильний стілтон

Без вершків. Зерно відкидаємо на тканину, підвішуємо на ніч. Зранку кришим "грудку", напихаємо у форму, гарно утрамбовуючи рукою, а потім ще під прес, прес потрібен такий, щоб зліпилась головка. Без фанатізму, пори повинні залишитися у середині. А, головне, коли покришили "грудку", треба посолити зерно, бо не відійде ще сироватка та не зліпиться наш сир у формі. Ну і оприскати ж пліснявою. Потм на витримку Як почне рости пліснява, наробити дірок. Я з часом мив та обтирав оцтом. У деяких, у кого гарні умови та хто до цього не робив білі сири

, пліснява з верху сама сохне, але у мене заселилася на ній біла, тому я мив, щоб коринку не роз'їла. Деякі не зберіг

Тут від горгондзолли різниця у тому, що менш вологе тісто, менше простору для плісняви, вона майже не плавить сирну масу, та менш росте з середини.
Молоко гарне пішло. Хоч і озвучили що буде дорожче з наступного тижня. З 25 літрів зняв 1,7 літра вершка, відприсовав 3.150 кг головку, ще рикотти десь з кг точно вийшло