Цитата:
Сообщение от Moonvalley
Тоді ж (26 вересня) зробила замовлення в Артемівську (Бахмуті). Понад три тижні дзвонила, щоб нарешті відправили саджанці - сталася накладка з номерами замовлення. Щоразу подзвоню - ніби все добре, мене знаходять, обіцяють відправити, я чекаю пару днів - ні слуху ні духу. І так пару раз  . Нарешті вчора аж забрала замовлення і посадила.
Самі саджанці непогані, дві яблуні - як коні, кроновані, груша - вудочкою (що для мене краще), малина - жирненька така, порічка - хороший кущик з 4-5 гілочками. Трускавки (замовила, бо ціна дуже сподобалась  ) - непогані кущики. Але от упаковка не дуже сподобалась: просто замотане плівкою в кілька шарів, і все... Через те яблуні дуже поламались - у однієї половина гілок поламані, у другої крім того ще й центральний провідник...  Тепер аж не знаю, що з ними робити...
І ще - замовлення з Літиня посадила і вже й забула, а з оцим тепер переживаю, як прийметься, - у нас погода просто жах, страшення мокро, земля ліпиться, як пластилін, і холодно вже... 
|
Зря Вы так об Артёмовском питомнике.
Вот саженцы присланные ими мне 16 октября прошлого года.
Рост моей мамы 160 см. В этой вязанке 7 деревьев - 4 черешни ,абрикос, груша и слива

Теперь представьте КАК и во что упаковать эти 2 метровые саженцы и какую сумму Вы бы заплатили за упакованные именно так при новых тарифах и объёмных расчётах НП.
За пересылку этого пакунка я заплатила около 200 грн.
С приживаемостью их саженцев проблем нет.
Поэтому достаточно и такой упаковки.
(поверьте, я работаю с фермерскими хозяйствами и отзывы о питомниках и опытных станциях слышу от тех кто садит не в наших масштабах и риски там иные, и судят они есессно, в иных масштабах)