Цитата:
Сообщение от Артур123
Скажите ,пожалуйста,ЧЕРНIГIВЕЛIТКАРТОПЛЯ это норм компания? Хочу приобрести несколько сортов у них.
|
Працюю з цією картоплею з 2012 року. Якщо коротко - сорти з українських у них ( в середньому) найсмачніші , але еліту у них купувати не раджу - краще супереліту , а якщо пощастить і суперсупереліту. Чому - схоже , що вони заощаждують на обробках фунгіцидами. В 2012 брав у них супереліту Зоряна , Панянка, Придеснянська , Нагорода та суперсупереліту Сувенір Чернігівський. Собі на насіння відбирав клоновим відбором , тому до сьогодні всі вони у мене збереглися. Минулої осені брав у них еліту Зоряна та Панянка , супереліту Сувенір Чернігівський та Ажур. Продають вони в сітках по 20 кг. Якість еліти була гірша як спочатку , так і по результатах 2016 року. В Вашій обл. (крім Зоряної , яка є посухостійкою) полив обовязковий. У мене південь Київської обл з 470мм опадів. Зоряна - картопля невисока , суперврожай від неї не отримував , але і мізеру не бувало , годиться для літньої посадки (старими бульбами). Панянка для Вас - картопля не для продажу , а для себе (через велику собівартість внаслідок великої кількості поливів) - надзвичайно смачна. Нагорода - величезна рання картопля з високими кущами , смак краще за Беларосу , але пюре виходить з "напрягом". Придеснянську через велику кількість крохмалю можна їсти навіть в липні (при зборі в серпні минулого року), кущ невеликий , але потребує поливу (інакше - мізер , як і у Панянки) , правда поливати в порівнянні з Панянкою можна на 1-2 менше через коротшу вегетацію. Ще вона відносно хапає вірус кучерявості - але якщо такі кущі вчасно видаляти , непогано себе веде. Сувенір Ч - надзвичайно смачна розсипчаста картопля класу В-С (не плутати з розваристостю Панянки та Зоряної класу С-Д) , довго не проростає. Ажур вирощував тільки рік , звичайно спробував- до Панянки та Сувеніру не дотягує , але краще за Нагороду (за смаком). Вирощуючи ці чернігівські сорти можна сказати , що при різноманітті посухостійкості , всі вони відносно (чи не відносно) ЖАРОСТІЙКІ. Брав ще сорт Форсаж (се) так ось він якраз себе і не показав (вже в 1-2 репродукції)