Показать сообщение отдельно
Старый 11.09.2016, 22:56   #34
tekton
Увлеченный
 
Регистрация: 11.09.2016
Адрес: Хмельницкая область
Сообщений: 346
Сказал(а) спасибо: 157
Поблагодарили 1,006 раз(а) в 284 сообщениях
tekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant futuretekton has a brilliant future
По умолчанию Re: Заготовка семян

Цитата:
Сообщение от Natalinda Посмотреть сообщение
Дівчатка і хлопчатка, а напишіть в цій темці про збір насіння помідор, бо у помідорній темі десь мені зустрічалося, а не зберегла. Який то саме помідорчик залишається для насіння? Самий перший? Самий гарний?
Особисто я останніми роками вирощую томати тільки зі свого насіння. По цій причині працюю тільки з сортами (не гібридами).

Головне, щоб плід помідора, який ви берете на насіння в цілому відповідав особливостям сорту і був без явних ознак хвороби.

На насіння відбираю плоди стиглі і, крім того, витримую їх ще кілька днів, щоб насіння як слід достигло.

Далі вичавлюю насіння з томата на сито і ретельно промиваю водою, перетираючи насіння при промивці до дна сита.

Потім насіння висушую - і "вуаля" - воно готове до використання (тільки перед висівом його слід протравити ).

З купленим насінням частенько виходить халепа. Так, в цьому році купив томати сорту "Агата", так з нього виросло таке розмаїття сортів! І високорослі, і детермінантні. Дуже багато "сміття". Власне, сорту "Агата" виявилося не більше 20%. Проте, виявилося декілька рослин з чудовими якостями (великі, рожеві, смачні і високоврожайні). Так що нема лиха без добра.
tekton вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
flowerss (21.02.2017), Kalina (12.09.2016), Natalinda (12.09.2016), Мама Вани (12.09.2016)