Цитата:
Сообщение от пятница
нуууу...."придорожная" 
но,вроде, по вкусу и по срокам, таки, она
это мы ее раньше сняли, т.к. уезжали на неделю, а она уже падать начала
обычно, конечно, желтее
|
Та я не основне забарвлення мала на увазі, а покривне

. Мелба майже завжди має інтенсивний штрихуватий червоний рум'янець на 1/2-1/3 поверхні яблука.
Цитата:
Светик, меня подружка ругает за макушку на Ромусе, велит срезать на...совсем
как считаешь?
|
Правильно сформоване по розріджено-ярусному типу дерево завжди має центральний провідник. Не питання сформувати із рослини чашу (вазу), але шкода втраченого врожаю, що присутній на верхушці твого Ромуса-1. Зрізаючи її "зріжеш" і весь наступний врожай.
Цитата:
сегодня мама причитала над Славой П. (полукарлик)
-ой, а чего это в прошлом году столько яблок, а в этом практически нет?
Помнишь, после обрезки этих в позапрошлом году неделю со мной не разговаривала? А теперь смотри на результат
|
Читаючи форум бачу, що це не тільки в тебе такі проблеми (переконати родичів в необхідності обрізки)

. Мені у цьому випадку пощастило

, батьки-садоводи дуже ревно слідкували, щоб все щорічно було обрізане. В травні була в Млієві, була дуже здивована тим, що висаджені мною дерева біля нашого кількаквартирного будинку всі обрізані (ПРАВИЛЬНО!), хоча я в цьому участь не приймала. Виявляється, сусід-викладач в коледжі привіз студентів, от вони і практикувались на наших деревах. Радує, що з моїм від'їздом сусіди не махнули на зелені насадження, а продовжують їх доглядати та проводити ряд необхідних агротехнічних прийомів. А може маму під час обрізки в санаторій відправити, щоб легше сприймала твою обрізку

?
І, взагалі, Свєтуль, гарні у тебе деревця, хороший стан, нормальний урожай

, тільки шкода, що все від граду постраждало (у нас в цьому році така сама проблема

).