Пропоную рецепт квашених огірків швидкого приготування ,роблю вже не перший рік.
В 3-х літрову банку закладаєм огірки, декілька зубків чосника, листя хрону, зонтики кропу (краще з насінням ,а не зелені), перчицю ,можна покласти листя щиру (надають огіркам хрумтливості), розводим у холодній воді 2 столові ложки солі (не йодованої, а звичайної кам"яної) з вершком, заливаєм огірки, не доливаючи до самого верху банки. До верху банки доливаєм 3 столові ложки бажано спирту або горілки, закриваєм тугою капроновою кришкою (та що кипятиться) , зносимо зразу у підвал. Солі можна добавити і більше , за смаком.
Огірки проквашуються поступово, стоять добре, та смачні, справжні бочкові.
В цьому році порадили залити огірки крутим кипятком і не добавляти спирт. Попробую ще й так.
Смачного!