Згоден,та бувають випадки,коли мусиш... Наприклад, мені якось не до смаку Їсти холодець вприкуску з часником

.Тому витримую потовчений часник хвилин 10-15,даючи можливість аллііну при допомозі ензиму алліцінази(яка саме є досить чутливою до підвищеної температури)утворити такий корисний для нас алліцин. А на алліцин термічна обробка впливає значно повільніше. Та і додаю потовчений часник в бульон,коли останній уже суттєво прохолов,перед самим розливом по "формах"

. Хто використовує часник для часткової дезинфекції приміщень в період епідемій грипу та інших хвороб - теж потрібно розтерти зубок в ступці і "кашку"використовувати за призначенням. Інакше аромат(запах,сморід-як для кого

)буде,а користі,як такої, вкрай мало.