Тема: Чеснок.
Показать сообщение отдельно
Старый 07.07.2016, 02:13   #1355
Никола
Местный
 
Аватар для Никола
 
Регистрация: 28.02.2013
Адрес: Николаев
Сообщений: 1,499
Сказал(а) спасибо: 2,940
Поблагодарили 9,448 раз(а) в 1,394 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Чеснок.

Згоден,та бувають випадки,коли мусиш... Наприклад, мені якось не до смаку Їсти холодець вприкуску з часником.Тому витримую потовчений часник хвилин 10-15,даючи можливість аллііну при допомозі ензиму алліцінази(яка саме є досить чутливою до підвищеної температури)утворити такий корисний для нас алліцин. А на алліцин термічна обробка впливає значно повільніше. Та і додаю потовчений часник в бульон,коли останній уже суттєво прохолов,перед самим розливом по "формах". Хто використовує часник для часткової дезинфекції приміщень в період епідемій грипу та інших хвороб - теж потрібно розтерти зубок в ступці і "кашку"використовувати за призначенням. Інакше аромат(запах,сморід-як для кого)буде,а користі,як такої, вкрай мало.
__________________
С уважением,Александр.
«Мы многое знаем. Но, видимо, так устроен человек: ему нужна шишка на лбу или обвал, чтоб знания, доставшиеся от других, сделались собственным выводом.»В.Анчишкин, «Арктический роман».

Последний раз редактировалось Никола; 07.07.2016 в 03:23.
Никола вне форума  
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Anneko (07.07.2016), Gusenitsa (07.07.2016), paraska (07.07.2016), господарочка (12.07.2016), пятница (11.07.2016)