Цитата:
Сообщение от did_Panas
Я тримаю у воді без добавок. Перед щепленням живець тримаю зрізаною стороною кілька секунд в роті, змочуючи, вибачте за такі подробиці, слюною. Десь читав слюна хороший антисептик.
|
Я знаю, що у собак слина - хороший антисептик, про людську не чув. Виходячи з цього, може добре дати собаці потримати в роті живці перед щепленням?

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:19 ----------
Цитата:
Сообщение от Lo_ky
Решил протестировать мешочки-цилиндры из спандбонда-50:
и белые, и непрозрачные, и в меру дышат, и небольшая парусность, и достаточно нежны к поросли, и ДОЛГОНОСИК не пройдёт!
посмотрим... 
|
Я роблю чохлики на живці із цупкої плівки. Буде без фото, опишу методу словами, нічого складного. Може, комусь пригодиться.
Отже...для щеплення копуліровкою - тонкі чохлики. Метод вироблення:
1.Нарізаємо цупку плівку (перші чохлики я робив з мішків від перепелиного корму, пізніше - з обрізків плівки після накриття теплиці) на смужки шириною приблизно 13-15 см.
2.Розрізаємо ці смужки приблизно через 7,5-8 см. Отримуємо шматки плівки 7,5 х 13 см.
3.Загинаємо кожен шматок втроє по короткій стороні. Отримуємо ніби складений рукав 2,5 х 13 см.
4.Загинаємо один кінець рукава на 1,5-2см. Прищеплюємо його степлером. Чохлик готовий.
Товсті чохлики (для накривання відносно великих зрізаних пеньків із живцями) можна робити аналогічним способом, тільки шматки нарізання більші, а можна просто на дереві - обернув пеньок, зайве відрізав, прив'язав. Получилась трубка на пеньку. Верх загнув, степлером - клок, готово.
Чохлики, виготовленні таким способом, багаторазові. Не тріпощаться на вітрі, не прозорі (або не дуже прозорі, залежно яка плівка).