Показать сообщение отдельно
Старый 14.03.2016, 12:38   #740
Сергій1
Новичок

Поблагодарили 64 раз(а) в 18 сообщениях
Сергій1 will become famous soon enough
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от did_Panas Посмотреть сообщение
Я тримаю у воді без добавок. Перед щепленням живець тримаю зрізаною стороною кілька секунд в роті, змочуючи, вибачте за такі подробиці, слюною. Десь читав слюна хороший антисептик.
Я знаю, що у собак слина - хороший антисептик, про людську не чув. Виходячи з цього, може добре дати собаці потримати в роті живці перед щепленням?

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:19 ----------

Цитата:
Сообщение от Lo_ky Посмотреть сообщение
Решил протестировать мешочки-цилиндры из спандбонда-50:
и белые, и непрозрачные, и в меру дышат, и небольшая парусность, и достаточно нежны к поросли, и ДОЛГОНОСИК не пройдёт!
посмотрим...
Я роблю чохлики на живці із цупкої плівки. Буде без фото, опишу методу словами, нічого складного. Може, комусь пригодиться.
Отже...для щеплення копуліровкою - тонкі чохлики. Метод вироблення:
1.Нарізаємо цупку плівку (перші чохлики я робив з мішків від перепелиного корму, пізніше - з обрізків плівки після накриття теплиці) на смужки шириною приблизно 13-15 см.

2.Розрізаємо ці смужки приблизно через 7,5-8 см. Отримуємо шматки плівки 7,5 х 13 см.

3.Загинаємо кожен шматок втроє по короткій стороні. Отримуємо ніби складений рукав 2,5 х 13 см.

4.Загинаємо один кінець рукава на 1,5-2см. Прищеплюємо його степлером. Чохлик готовий.

Товсті чохлики (для накривання відносно великих зрізаних пеньків із живцями) можна робити аналогічним способом, тільки шматки нарізання більші, а можна просто на дереві - обернув пеньок, зайве відрізав, прив'язав. Получилась трубка на пеньку. Верх загнув, степлером - клок, готово.

Чохлики, виготовленні таким способом, багаторазові. Не тріпощаться на вітрі, не прозорі (або не дуже прозорі, залежно яка плівка).
did_Panas (14.03.2016), Renka (14.03.2016), Therion (14.03.2016), Ветка (14.03.2016), Люд.а (16.03.2016), пятница (14.03.2016), Сарат (24.03.2016)