Цитата:
Сообщение от George_0705
Не пользуюсь, но здесь верхний предел 80. Вам достаточно?
|
Цитата:
Сообщение от Ikari
Моя "форма", то й досі відерце гвіздком гарячим потикане  . Дуже подобається як виглядає сир після форми за 300 грн., але то колись...
Ця дівчинка з 6л. молока наразі важить біля 700гр. (точні ваги, то вже після термометра  )
|
Термометр лучше сверить по чайнику... при кипении должно показать 98-99 градусов. Главное, чем быстрее достигает конечной температуры, тем более не зря купили... в нижней позиции 32-36С можно сверить по спиртовому градуснику...
А навіщо Вам багато "дірочок"? Цілком достатньо Сірпянки. Для Гауди достатньо тільки 3-5 шт отворів в формі на дні й по боках, щоб головка не прилипала. Дренаж виконується раніше: сироватка зливається просто з каструлі, та в тій же каструлі робиться пласт під шаром залишку сироватки. Тільки перший гніт з допомогою меншої кришки та пляшки води. Головне щоб температура пласта на падала нижче 22 градусів. Далі в серпянку і під гніт. Бажано зберегти температуру маси на рівні 24-27С до поки пресується сир. Кажуть - Сир закривається...