Показать сообщение отдельно
Старый 03.03.2016, 14:11   #46
Vera Shelest
Увлеченный

Поблагодарили 1,379 раз(а) в 146 сообщениях
Vera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond reputeVera Shelest has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Міський сад-колекція у Краматорську

Отримала відповідь на свою заявку. Приблизний зміст такий: дуже гарна ідея, але за нашим стататутом ми можемо підтримувати лише організації, котрі зареєстровані не менш ніж 5 років тому. Ну а наша ГО влітку цього року матиме лише 2 роки офіційної реєстрації.
Але я з цього приводу не дуже сумую - останні два місяці досить активно вивчала "злачніе места" свого селища, і схилилася до думки, що є сенс орієнтуватися на ті ділянки, котрі мають соціальну або культурно-мстецьку спрямованість.
Відповідно, стартувати буду з міні-варіанту - озеленення території навколо однієї з селищних шкіл. Там досить велика площа, є старий занедбаний шкільний сад.
З директоркою провела перемовини, вона - тільки за. Зустрілася з вчителем праці та з батьківським комітетом. Є попередня домовленість про співпрацію, залучення до проекту не тільки волонтерів з інших організацій а, в першу чергу - учнів та їхніх батьків - жителів селища.
Сьогодні чи завтра мені мають передати ксерокопію плана території, днями пройдусь пофотографую, прикину приблизний перелік першочергових робіт.
Звісно, концепт дуже відчутно скорочено - оскільки тепер фінансово розраховую лише на себе. Але плодові дерева, клематиси, хризантемки вже відібрала, частково оплатила. З них і буду стартувати.
Але перший етап все таки охопить підготовчі роботи - обрізка дерев та кущів, планування насаджень.
Домовилася з наши мером, що коли буду готова повноцінно презентувати свій проект, представлю його на планово-бюджетну комісію, з тим, щоб з містького бюджету допомогли з парканом, відмосткою навколо школи, нормальним освітленням і, можливо, зі встановленням парочки відеокамер - в межах антивандальної :-) стратегії

---------- Post added at 13:11 ---------- Previous post was at 12:48 ----------

Відповідно, поки працювала з педагогами цієї школи, прийшли до думки що є сенс попрацювати взагалі з концептом школи - розробити стратегію її розвитку як школи з екологічним (можливо, еколого-туристичним) нахилом.
Відповідно, в межах проекту є сенс робити кілька тематичнмих куточнів в тому числі - сад ароматів, куток з пряно-ароматними рослинами, "кострову поляну" - якщо дозволять з позиції протипожежної безпеки.
Vera Shelest вне форума  
10 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Angelique (06.03.2016), irina s (03.03.2016), kotik83 (10.03.2016), MariaNosal (05.03.2016), Елка (05.03.2016), Ирина X (03.03.2016), Марина7 (03.03.2016), Марлена (27.03.2016), Нина_И (03.03.2016), Оксанка_Кар (30.08.2016)