Цитата:
Сообщение от did_Panas
Того року вкорінював перший раз, десь з десяти чубуків укорінилось тільки 2 і ті не витримали лихої долі в сурових польових умовах.
Отже, спроба намбер ту.
- замочив чубуки на півгодини в розчині марганцівки, просушив.
- поставив на добу на замочування в банку з талою водою, добавив у воду чайну ложку меду.
- після чого обновив зрізи зверху і знизу чубуків, пробороздував ножем канавки в районі нижньої бруньки довжиною 2-3см, нижню бруньку зрізав, верх замазав пластиліном (парафіну під рукою не виявилося).
- поставив в банку, на низ банки положив вату, налив колодязної води 1-1,5 см.
- банку на батарею, відкинув вікно на провітрювання. Замірив температуру під банкою 25-27 градусів, зверху чубуків десь 18-20 градусів
|
Я не вкорінюю в воді, лише в таблетках, але початкові операціі одинакові, тому розкажу, як я роблю:
--замочую в відрі з водою або додаю до води пакет Корневіну чубуки з обновленими зрізами ( щоб краще набиралися вологою), на 2-3 доби, бажано, щоб вода їх покривала повністю.
--ділю чубуки на окремі по 2-3 бруньки, залишаючи під нижньою 1-0,5 см, а над верхньою не менше 2 см.
--бороздую кору кінчиком ножа по кругу біля нижньої бруньки, не зачіпаючи її , довжина борізд--1 см
--як що є, втираю в борозди порошок Корневіну
--в наперед замочені торфяні таблетки вставляю чубуки нижньою брунькою і міцно зав"язую ці таблетки в целофанові пакети так, щоб волога там трималася не менше місяця.
--кладу чубуки в лотки для яєць , а їх ставлю в саме тепле місце в квартирі і забуваю на три тижні. Потім починаю слідкувати, коли через целофан побачу корінчики. Тоді акуратно обрізаю зав"язаний пакет, сіточку з таблетки і висаджую в платикову 1.5 л пляшку, в якій дно обрізаю і вставляю назад, перевернувши його. Тоді волога з грунту буде легко витікати і корінчики не загниють. Грунт беру Поліський універсальний, бо вже перевірений і не підводив мене.
---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:45 ----------
Цитата:
Сообщение от slavac
Я и подозреваю, что подоконник был не самым лучшим местом, поэтому попытаюсь их промыть и поставлю в другое место. Плюс нашел торфяные таблетки, может длинные обрежу еще раз и попытаюсь их "запустить" в рост через них. Как вы считаете?
|
Боюсь, что с этими чубуками у вас вряд ли что-то получится. Процесс укоренения только начат, у вас есть время на форуме заказать и бесплатно получить чубуки хороших сортов. Даже в этой теме их предлагали.
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:47 ----------
Цитата:
Сообщение от did_Panas
Тикніть носом, що за таблетки такі, просто ніколи не мав з ними справи.
|
http://7sotok.zakupka.com/p/304197-t...-rassady-24mm/