Цитата:
Сообщение от садовник
|
Колись давно вичитала, що індіанці використовували його для м'яса.

Тому й оцтове дерево - кисленький... Це дуже зацікавило, але перечитавши форум, передумала його у себе садити...

О, найшла:
Цитата:
Продаються плоди сумаха сушені чи мелені – у вигляді порошку рубінового кольору. Чим густіший і насиченіший колір меленого сумаха – тим якісніша спеція. Оскільки запаху сумах майже не має, для цієї спеції важливо не втратити колір.
Широко застосовується в середньоазійській кухні, практично замінюючи лимон, до того ж надаючи стравам брунатно-червоного кольору. Сумах додають до страв із риби та птиці, в маринади, салати тощо. В Турції та Ірані меленим сумахом приправляють рис, в Лівані, Сирії, Єгипті густий відвар ягід додають до м’ясних і овочевих страв.
Змішаний з цибулею, сумах вживається як закуска. Дуже красиво і смачно виглядає сумах на бутербродах. Це гарна добавка до квасолевих і горохових супів. Разом із кмином і чорним перцем відмінно підходить для свинячих відбивних, а з зирою – до баранячих котлеток.
|
По темі...

Овочевий супчик з цвітною капустою (замороженою), плов, до плову - помідори, перець маринований і салат зі зелених помідорів. І чай (мужу і діткам - кава з молоком) з запеченими налисниками з сиром.