Показать сообщение отдельно
Старый 01.02.2016, 13:05   #411
Galina
Местный

Поблагодарили 4,821 раз(а) в 923 сообщениях
Galina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond reputeGalina has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от VikaV Посмотреть сообщение
Вероятно... А я думала, что молоко хорошое домашнее + я добавляла хлористый кальций (т.к. пастеризовала молоко) .
делала все строго по рецепту : "Медленно мешайте 15 минут, постепенно доведя температуру массы до 42⁰С" и зерно округлилось и вроде скрипело (на мой взгляд - хотя опыта нет). Надо было дольше подержать... Опыт и еще раз опыт!!!
Ну может и правда такое молоко классное! ) Попробуете еще раз - будет видно. Просто я с таким никогда не сталкивались. Как вариант - такой результат мог дать хлористый кальций … Я себе купила, но еще не пробовала …
Но зерно для качотты я держала дольше, чем 15 минут, 30-40 примерно …

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Ну, Вітуся, за тобою не вгнатися! От молодчинка! Коли ти тільки встигаеш?!
А мій не плавився …але то нічого, все вийде.
В мене теж часом кривуваті виходили, як банка перехилялась,я наловчилась підпирати трохи рулонами з кухонними рушниками
Я вважаю, що оптимальний прес, як у Жоржа …бо там і зручно, і вагу можна точно визначити, для багатьох сирів це важливо. Та й просто він зручний, розібрав - і місця не займає.
Віт, для кожного сиру є свої вимоги стосовно пресування, зовсім не обов'язково його витискати досуха Тобто треба дивитись по рецепту … Качота взагалі не пресується, при нагріванні сироватка відтікає сильніше і це, певною мірою, замінює прес, і, як написано в рецепті, в цей час працюють молочнокислі бактерії і йде пластифікація сиру. Тобто саме цей процес робить цей сир качотою.
Одним словом, не для кожного сиру треба прес, всі по різному робляться і пресуються різною вагою і різний час, треба дивитись в рецепті. А можна робити як тобі подобається, чи зручно, і це буде твій власний унікальний сир!

---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 11:42 ----------

Дочиталася: у мене теж трохи випирало сир бортиком, але коли на другий бік пресуєш, то воно загладжується, а часом просто обріжу і з'їм, він мені такий добрий, той бортик
А кришка з відра мені як раз і добра, бо гнучка, вона тоді досить глибоко входить і менше з боків випирає сир. Але ж то справа смаку, можна підібрати щось інакше. А ти з двох боків пресуєш головку, Віт?
А, ще хотіла сказати - вагу при пресуванні треба нарощувати поступово, тоді менше випиратиме і час від часу сир перевертати, щоб з обох боків пресувався.
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
fialkanata (01.02.2016), VikaV (01.02.2016)