|
Местный
Поблагодарили 21,086 раз(а) в 3,404 сообщениях
|
Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.
Галочка,я теж вчора пекла своїм піцу і терла домашній сир (хоча і жалкувато переводить на таке, він і так прекрасно смакує), сир гарно плавиться. Ми вже майже доїли 2гу головку сиру, а робила я її чи в понеділок, чи вівторок- не прошло і неділі, а вже вперли (як же її вистигати, як вона така добра)...і вчора зробила 5ту порцію, так вона в мене щось кособока вийшла, придавлюю кірпічами, а вони все клоняться на один бік...так з пресом треба щось рішать, це не діло....в нас правда на вулиці є великий прес, ми ним сік з яблук давимо, але там зараз холодно і грязько (стоїть у садочку)....У мене дрюшлячок пласмасовий точнісінько такий, як форма, що дівчата показували з Чізу, та що під прес, в ньому і дірочки такі тільки ручка довга, може мені її того....вкоротити, а ось кільце я вирізала з кришки відра, але щось воно дуже гнучке- треба щось інше придумати, попервах ставила мисочку, але вона чуть малувата і края сира випирало з боків.... Вчора зігнула шомпур, щоб розрізати сгусток по горизонталі- все одно не зручно, треба мабудь натягувати струну (жалко не рукастий в мене чоловік, треба йти до дядька, в нього пасіка, він рамок багато робить, а це ж такий принцип)- це ятак полялякала, а тепер роздуми- я правильно зрозуміла (подивившись на твердий сир Георгія), що потрібно як найбільше видавити вологу з сира, або це залежить від сорту сира? ось наприклад ти, Галюся, навіщо качоту над водяною банею держала-щоб вона набралася вологи, чи як, чи для чого? Просто хочу вияснити -дуже добрий прес для всіх сирів потрібен, чи треба дивитися на рецептуру, що воно дає- як гарно видавилась волога?
Віка, я теж подумала, -что молоко хорошое домашнее, наверное очень жирное и плотное...
|