Re: Адреса и отзывы о поставщиках 3
Я також в минулому році частину насіння отримала в кінці березня. Поклала його в морозилку. Зараз почала ним займатись.
Сільський вісник порівнюю з замовленням Саши Адоніса. Закордонні постачальники висилають насіння в різні терміни. Так і СВ отримує. Тому й висилає нам з запізненням. Це дає надію, що з-за кордону насіння прийшло свіже, і ми його отримуємо таким. Інша справа, якщо нам СВ висилає насіння вчасно, а воно минулорічне, або ще давніше.
Наприклад: березневе насіння кровохльобки Альба в минулому році пророщувала відразу після отримання 7 шт. 1 зійшла вчасно (літом загнулась), 2-га насінина зійшла літом в саму спеку, я навіть не стала чекати, викинула. Восени намочила наступних 7 насінин з морозилки. Вони досить швидко вкрились "пухом" - грибком, який поселяється на мертвому. Викинула.
Сіяла 2 різних айстри альпійських з СВ, стратифікувала. Отримала 2 шт білої, а бузкова зовсім не зійшла.
Нещодавно посіяла рожеву і бузкову айстри альпійські з магазину "Новий сад", через тиждень почали сходити без стратифікації.
У цьому магазині продають насіння, зібране у себе в розсаднику. Ціни невисокі. Пакують по 20 насінин в пакетики, без інструкцій, без картинок. Асортимент насіння невеликий, але цікавинки є (наприклад - дельфініум культурний, кореопсіс Загреб). Господар - приємна контактна людина. Спілкувалася з ним електронною поштою. Замовила на весну деякі розлини, ціни сподобались. Обмеження - мінімального замовлення немає, реєструватись на сайті не треба.