Цитата:
Сообщение от mirina
Ну, як то кажуть, скільки голів, стільки умів, але мого терпіння ледве вистачило на одну серію, не зважаючи на "геніального земляка" Маковецького. Якщо коротко, то це не екранізація одного з найбільших і найсерйозніших романів минулого сторіччя, а "лубочная картинка" ІМХО.
|
Дійсно, як кажуть «на вкус и цвет…». Для когось за індійські фільми чи мексиканські серіали нічого кращого не має, а для когось найкращі шедеври світового кінематографа нічого не варті. Я, наприклад, дивився "Зелену милю" з Томом Хенксом (в інтернеті бачив якийсь рейтинг кращих фільмів і "Зелена миля" там була на 1 місці) і нічого аж такого там не побачив, особливо не сподобалася гра акторів, але для когось це один з кращих фільмів.
Мене серіал «Тихий Дон» Урсуляка з перших серій теж не сильно вразив, складалось враження, що Ткачук не відійшов від ролі Мішки Япончика і «вабще». Зрозумів , що серіал варто додивитися десь з 4 серії, коли зустрічаються два брати Петро та Григорій і Григорій розповідає брату, як мучить його совість за те, що убив ворога (ну це треба подивитись, словами важко описати). Потім таких сильних сцен буде багато.
Також «торкнула» остання сцена фільму, коли Григорій перепливає Дон і так ніби переживає клінічну смерть, після чого зустрічається із своїми рідними і близькими, які вже відійшли на той світ. Це звичайно видумка Урсуляка (в книжці Шолохова і фільмі Герасимова цього не має), але вважаю, що видумка вдала.
Дуже вдало зіграв у фільмі Тимофій Трибунцев (роль Прохора), він взагалі з’являється десь в 10 чи 11 серії.
Сподобалась також у фільмі музика і пісня "Чорний ворон" у виконанні "Казачьего Круга".
Так що ніколи не судіть фільм (серіал) по перших хвилинах(серіях), дальше «из гадкого утенка» може вийти гарний лебідь.