Цитата:
Сообщение от tacca
Да, достойная экранизация. И актерский состав замечательный. Вот сериал С.Бондарчука 2006г.-не очень,даже очень не очень.Не спасли его и заморские звездные актеры. Вот они ваще не убедительны в роли казаков.
Но,сколько людей-столько и мнений. По моему сугубому-драма 1958г.- это шедевр! Актерская игра естественная,искренняя и настоящая. Гениальный филь с гениальными актерами 
|
Я навмисне не згадував фільм С. Бондарчука, він мені теж не сподобався. При всій моїй повазі до Бондарчука старшого, він став заручником обставин. Не маючи грошей на зйомки «Тихого Дона» і знайшовши їх за кордоном, забугорські спонсори виставили свої умови, що головні ролі мають зіграти закордонні актори, що в принципі і «погубило» фільм. «Їхні» актори не змогли передати емоції, суть і глибину душі донського козацтва. Виконавець головної ролі там взагалі, м’яко кажучи не традиційної орієнтації, Бондарчук коли дізнався про це, то впав в депресію.
Як відомо фільм монтувався вже після смерті Сергія Бондарчука, його сином, що можливо теж не додало цінності цьому фільму.
Фільм Герасимова, дійсно шедевр, але як на мене, шедевр для того часу. Зараз дивитися як тогочасні актори виражають свої емоції (заламування і скидання рук і т.п.), на мою думку якось воно не те, якось не природно і «наіграно»…