Цитата:
Сообщение от Moonvalley
---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:23 ----------
А це різдвяний хліб - ну як паска на Великдень, так на Різдво штруцля (там на фото видно). Звичайне дріжджове тісто (0,5 л молока, 50 г дріжджів, 2-3 яйця, трохи цукру-солі, мука), як виросте - ділю на більшу і меншу частини. З великої плету косичку з 4-х, з малої - з трьох, ставлю одну на другу, змащую яйцем і посипаю маком. І ще - у мене є спеціальна форма, 6-кутна, бабцина - там на фото видно, здається... Але можна і так пекти, буде як булка... У нас такі штруцлі продають на Різдво, але я щороку печу свою...
|
У нас штруцля - штрудель - це по аналогії з Віденським штрудлем. Там спеціальне тісто і начинка - вишні. Колись бачила майстер клас від шеф-повара, але сама його готувати не вмію.
А різдвяний хліб - це здобна плетінка. Вона перед Різдвом продається в магазинах, всі пекарні печуть. Вона лежить на столі під час вечері як символ, також прикраса столу. ЇЇ на вечерю не їдять, не раніше наступного дня, хоча й на Різдво у нас не їдять, красива, символічна, шкода, краще потім.
А пампухИ - пончики з повидлом, а краще з маком і вишнею - їдять на вечерю.