Цитата:
Сообщение от Moonvalley
У нас ще крім таких самих страв - капуста з горохом, картопля з часником і чорнослив - просто варений і перетертий в пюре (з цукром) - до куті - дуже його люблю... А борщ з вушками готуємо на буряковому квасі. 
|
А рецептики можна

---------- Post added at 13:33 ---------- Previous post was at 13:32 ----------
Цитата:
Сообщение от Ветка
якого хрена, вибачаюсь, в школі ще досі купують-тащуть подарунки хлопцям, які й знать не знають, що таке армія,
|
в нас вже не тащуть років з 5-6 точно і не святкують 23
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:33 ----------
Цитата:
Сообщение от zoya2
По-перше-що таке капуста засипана?А потім ще по чанахі...Я готувала цю страву вперше.І здалося мені,що на смак у мене вийшло щось не те.Тому й хотіла спитати про гриби.Обов"язково треба білі?Може мені печериці зіпсували весь смак,який я чекала?
|
Капуста засипана пшоном то такий старий рецепт вареної а потім протушеної капусти квашеної, засмаженої цибулею та морквою і завипають пшоном ще проварюють, детальний рецепт кого цікавить можу написати.
Чанахи а де я там написала що треба гриби? то я відать щось перепила, в ченахи іде все обсмажене, мясо, картопля, цибуля, морква, мука, фасоля варена червона бажано, приправи до смаку гриби там точно відсутні. То вже вибачайте якщо я щось напутала.
рецепт приблизно по такому я готую
---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:39 ----------
Капуста, засипана пшоном
~700 г квашеної капусти
1.5-2 скл. пшона
1 скл. сметани краще домашньої
1 скл. молока
1 ст.л. борошна
цибулина
сало
часник
Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту
Зверху на капусту висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти)Варити до готовності пшона
Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості вливаємо сметану, добре прогріти до загустіння. Коли пшоно розвариться,.. беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності... так робили моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб - комбайн. Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн , насадка "ніж", і розбиваємо до однорідності.Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном ( борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10.
Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти в прикуску з часником))
Під час посту цю страву варять тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою, без шкварок.
Смачного!
---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:47 ----------
Я дуже люблю готувати старі забуті страви мені здаеться що в них більше здоровя чим у всяких новомодних.Хоча і нові страви готую часто але дуже вибірково.