Показать сообщение отдельно
Старый 10.12.2015, 22:20   #544
Біолог
Новичок

Поблагодарили 162 раз(а) в 33 сообщениях
Біолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond reputeБіолог has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Грецкий орех

Доброго здоровя!Внесу свою ложку дьогтю в вашу бочку оріхового меду.Ще років 10-15 тому спостерігав придністровських сортів 5 на плодовоягідній сортодільниці.Запамятав тільки Буковинську бомбу, яка вразила мене своїми розмірами.Але жоден сорт не вразив своєю врожайністю, скоріше навпаки. Ще тоді зрозумів, що придністровські сорти для нашої зони потрібно перевіряти, перевіряти і ще раз перевіряти.Зараз у нас масово закладаються горіхові насадження, справжній горіховий бум.Оскільки знаю, що районованих сортів для нашої зони просто намає, маю великі сумніви в успішності даного заходу.Навіть порівнюючи "спартанські" умови в яких росли горіхи на сортодільниці(на белебені, запирієна ділянка) та доволі пристойні умови нових плантацій.Поживем - побачим.
Щодо прогнозу пані Sveta, яку я глибоко шаную та поважаю, в тому, що сіянці горіха на 50 відсотків повторюють батьківські властивості, вважаю даний прогноз занадто оптимістичним.Знаю не одного аматора, які сіяли крупні плоди, а через 6-8 років були неприємно здивовані якістю отриманих горіхів.Тим не менше, позитивом вважаю що десь та колись виросте сіянець з широким діапазоном гарних госпбіологічних ознак та покладе початок вирощуванню нового сорту сприятливого для ДАНОЇ ЗОНИ.
Біолог вне форума  
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
did_Panas (16.12.2015), Gusenitsa (11.12.2015), Maverik (11.12.2015), Ph@ntom (29.12.2015), Sveta (29.12.2015), Нина (11.12.2015), Сергій1 (15.03.2016)