Показать сообщение отдельно
Старый 06.12.2015, 16:16   #780
MixaP
Местный

Поблагодарили 6,966 раз(а) в 915 сообщениях
MixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond reputeMixaP has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Куры, индюшки, гуси и другие задиры))

Пінопласт негайно потрібно оштукатурити, жодної щілини, інакше птахи те все розклюють.

Стосовно простуди курей. Купив у вересні на базарі трьох Фокс Чіків, на пробу. Через кілька днів виявив, що одна з них з соплями і чихає. Не перечихала, заразилися майже усі. Одна з Мастер Грей почала втрачати вагу... Неслися дві - усі перестали. Найстійкіші виявилися три старі курки: несучка біла, чорна і адлеровська. Решта усі чихали-сопливили і мучилися. Обидва півні перестали співати. Мраки! І що я тільки не пробував... Може помилка у тому, що я добавляв ті ліки до питної води. Пробував і ветеринарні порошки-суспензії і антивірусні. Поліз гуглити. Накопав з півтора десятка препаратів, на усі смаки, трохи, на пару сотень збагатив ветаптеки, а потім випадково натрапив на курячий форум, це тут: http://www.pticevody.ru/t763p50-topic Я надіявся на тетрациклін, але нуль ефекту. Ні на що вже не надіючись, купив упаковку (10 капсул) за 10 грн ДИКСОЦИКЛІНУ (Борщагівського заводу, такий попався). Спочатку розвів 8 капсул порошку (легко висипається, тільки розводити поступово) приблизно на літр води і поставив. Не такі дурні вони його пити! Купив на 5 см куб. шприца, набирав повен і ввечері обережно кожній залив по 5 кубиків у горлянку, півням подвійну дозу. Трохи захлинаються, але прокашлюються. Наступного ранку один півник заспівав, закукурікав!!! Тепер розводив тепленькою водою (від теплої не так пручаються) 2 капсули на стакан (200 мл) і двічі - рано і під вечір заливав у горлянку по 5 куб, а на ніч півням і важким Фоксам і Греям по 10 куб., решті - по 5 (по одному повному шприцу). Самому важко, замурзали мій одяг, поцарапали руки... Сьогодні, на шостий день, кури усі самостійно вилетіли з курника, їдять усе і кудакчуть! Ще ніби три курки трохи хриплять, може то віддишка, бо дуже жирні. Буду поїти ще 2 дні, до 8 днів включно, а там побачу. А вони пишуть: ліки різні, йодовані шашки, тісно, жарко, провітрюйте... У комунальній аптеці упаковка 8 грн.! Тетрациклін давав навіть по 0,5 табл., не допоміг. Може я попав на потрібну бацилу потрібним препаратом? Не спішіть пускати під ніж, а раптом вилікуєте. Так, шприц, звичайно був без голки, не зручно набирати-заливати, та півники ж як гарно почали співати. Душа радується! Ожили, битися хочуть.
Родич сказав, що кури не жирніють від вівса. Купив відро за 25 грн, ніби клюють добре. Аби ще нестися почали, бо вперше за багато років купили яйця... Аж соромно

Последний раз редактировалось MixaP; 06.12.2015 в 17:55.
MixaP вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Kristin (06.12.2015), lina cactus (08.01.2016), may (07.12.2015), ptichka (06.12.2015), василина-2 (06.12.2015), Лида60 (08.12.2015)