Цитата:
Сообщение от садовник
сравнение не корректное....  у нас сады не в полях...
к тому же все наши садики сидят на участках в перемешку со строениями, и соседскими деревьями... типа плотность засадки вельми велика..я к тому шо много тени и практицки нет зимнего нагрева стволов...
|
Ага..я про це уже Галі вище написала (одночасно із тобою писали повідомлення

).
Досвід застосування побілки з додаванням фунабену привезли наші спеціалісти із Польші, так що твердження, що у них садки не білять в корні невірне. Чесно кажучи, мене не дуже хвилює, чи білять у них сади чи ні, скільки садів у них вимерзає, є власний досвід, яким я просто не можу знехтувати. І не завжди позитивний. І хай мене назвуть дурною, але після того, як ледве не втратила сад я білила, білю і буду білити молоді насадження.
Цитата:
|
п.с. заметил, шо морозобоины в наших краях появляются как раз не после зимы, а до.. при позднеосенних резких скачках в минус за один два часа(при рассвете)...особенно если перед тем прошли хорошие дожди, после засухи..
|
Я любитель дуже пізніх посадок, а у 2013р і надто пізніх

. В листопаді місяці у нас уже настали стійкі морози, дерева садились в мерзлий грунт, так що ні дощів, ні засухи в той період вже не було.

Цитата:
только мало кто в этот момент обращает внимание на такие незначительные разрывы коры...все заняты другим..зато весной усе глазастые...
|
Якби не було так явно видно різницю між побіленими та непобіленими деревами я б зроду віку не звернула б на них увагу. Слід відмітити, що на деревах, які були побілені лише наполовину штамбу (із колишнього досвіду) морозобоїни виникли лише вище місця побілки, під побілкою кора була без пошкоджень.