Цитата:
Сообщение от Tasedu
Если вы мне расскажете как их срезать и хранить- я с радостью вышлю.Я в прививках ничего не понимаю.Единственное - уезжаю с дачи в районе 10 октября и приезжаю весной около 10 апреля.В промежутке на даче не бываю(за220 км не накатаешься) 
|
Ой, Танюша, 10 жовтня-це ще ранувато зрізати живці, а 10 квітня-вже запізнувато

...Ладно...буду далі шукати її у щасливих власників, у котрих дача поблизу

.
Ну, якщо в щепленні нічого не розумієш, то є 2 варіанта:
-навчитись;
-попробую навесні для тебе защепити щось із жовтенького, а восени передати (при умові задовільного приживання).
Цитата:
А нельзя ли райки сеять семенами?
|
Звичайно можна, але не факт, що виросте ідентична материнській рослина (свої ознаки сорти стійко переносять лише при вегетативному розмноженні, при насіннєвому-можемо отримати зовсім не те, що хочемо, ми ж не знаємо, який саме пилок і з якого сорту брав участь у запиленні, сіянці в цьому поколінні можуть успадкувати батьківські ознаки, а не материнські).
Цитата:
Про пурпурную Керр мне сказали ,что она близка к дичке по устойчивости.
|
Стійкості до чого? До несприятливих кліматичних умов? До хвороб? Шкідників? Є різні дички, в тому числі і нестійкі до вищеперелічених факторів

.
Цитата:
В первый год посадки она выпустила пучок корешков от привоя- а я по глупости их срезала- ведь можно было перевести на собственные корни?Или я неправа?
|
Не завжди можна перевести на власне коріння. Інколи ці повітряні корінці настільки слабі, що не зможуть "витягнути" всю рослину...До того ж часто підгортання грунту до цього коріння може спричинити випрівання/вимокання в зоні щеплення.
Цитата:
Мне хочется высеять ее семенами ,а то она на прививке невысокая,а мне нравятся высокие деревья- благо участок позволяет
|
Можливо просто твоя Керрі вирощена на напівкарлику чи іншій слоборослій підщепі (на якій купляла?). Якщо защепити її на сильнорослу вегетативну чи сіянцеву підщепу, то розмір, однозначно, буде більший.