Показать сообщение отдельно
Старый 23.09.2015, 21:41   #5
Sveta
Яблоневый гуру

Поблагодарили 29,615 раз(а) в 3,061 сообщениях
Sveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Декоративные яблони

Цитата:
Сообщение от Tasedu Посмотреть сообщение
Если вы мне расскажете как их срезать и хранить- я с радостью вышлю.Я в прививках ничего не понимаю.Единственное - уезжаю с дачи в районе 10 октября и приезжаю весной около 10 апреля.В промежутке на даче не бываю(за220 км не накатаешься)
Ой, Танюша, 10 жовтня-це ще ранувато зрізати живці, а 10 квітня-вже запізнувато...Ладно...буду далі шукати її у щасливих власників, у котрих дача поблизу.
Ну, якщо в щепленні нічого не розумієш, то є 2 варіанта:
-навчитись;
-попробую навесні для тебе защепити щось із жовтенького, а восени передати (при умові задовільного приживання).

Цитата:
А нельзя ли райки сеять семенами?
Звичайно можна, але не факт, що виросте ідентична материнській рослина (свої ознаки сорти стійко переносять лише при вегетативному розмноженні, при насіннєвому-можемо отримати зовсім не те, що хочемо, ми ж не знаємо, який саме пилок і з якого сорту брав участь у запиленні, сіянці в цьому поколінні можуть успадкувати батьківські ознаки, а не материнські).
Цитата:
Про пурпурную Керр мне сказали ,что она близка к дичке по устойчивости.
Стійкості до чого? До несприятливих кліматичних умов? До хвороб? Шкідників? Є різні дички, в тому числі і нестійкі до вищеперелічених факторів.
Цитата:
В первый год посадки она выпустила пучок корешков от привоя- а я по глупости их срезала- ведь можно было перевести на собственные корни?Или я неправа?
Не завжди можна перевести на власне коріння. Інколи ці повітряні корінці настільки слабі, що не зможуть "витягнути" всю рослину...До того ж часто підгортання грунту до цього коріння може спричинити випрівання/вимокання в зоні щеплення.
Цитата:
Мне хочется высеять ее семенами ,а то она на прививке невысокая,а мне нравятся высокие деревья- благо участок позволяет
Можливо просто твоя Керрі вирощена на напівкарлику чи іншій слоборослій підщепі (на якій купляла?). Якщо защепити її на сильнорослу вегетативну чи сіянцеву підщепу, то розмір, однозначно, буде більший.