Показать сообщение отдельно
Старый 18.09.2015, 11:27   #505
Therion
Местный

Поблагодарили 3,379 раз(а) в 696 сообщениях
Therion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от Валерий Дмитриевич Посмотреть сообщение
Шановний Сергій окуліровка вприклад за кору успішно приміняється в садівництві професіоналами і садівниками любителями дуже давно і те що у Вас вона не получилась на кісточкових не дає Вам права видавати поради садівникам початківцям щоб іі не приміняли.Цілком зрозуміло що найбільш успішні окуліровки в період літнього сокоруху але багато причин особливо для кісточкових що іі треба проводити раніше.Я продивився архів форуму і Ви там задавали певні запитання по деяким щепленням а тут Ви даєте своі рекомендаціі для початківців.Окуліровка вприклад по технологіі набагато легша чим в Т заріз /в т.ч. бистріша по часу виконання/ і тому приживлення іі на 10-20% вища чим Т ок.
З повагою Смірнов В.Д.
Шановний Валерій Дмитрович, я пишаюся тим , що мої пости Вас зацікавили. Але смію Вам заперечити:
1. Нема такого методу як "окуліровка вприклад за кору". Є два методи: вічкування в приклад та вічкування в Т-образний розріз за кору.
2. З щого ви взяли що в мене не вдається вічкування кісточкових? Я лише наголошував, що вічкування вишні та черешні треба робити в Т-образний розріз, або по методу Проказіна Л.І. згідно рекомендацій авторитетних селекціонерів.
3. Форум на то і форум, щоб тут обмінюватися думками та досвідом. Тому чи маю право давати поради чи ні - не Вам вирішувати. І погано ви читали мої повідомлення, де я писав, що вічкування в приклад самий простий і швидкий метод.
did_Panas (20.09.2015), Gusenitsa (18.09.2015)