Рецепти української галицької кухні Палюшки (ліниві вареники)
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Картоплю почистити. Цілу картоплю залити кип'яченою водою так, щоб вода лише покрила картоплю, додати 1 ст.л. солі.
2. Зварену картоплю остудити, перемолоти на м'ясорубці додати яйці, борошно і вимісити тісто.
3. Тісто поділити по-порційно скрутити довгі валки, злегка приплюснути і нарізати невеличкі палички.
4. В солоний окропі опустити палюшки і варити помішуючи до часу, коли палюшки спливуть, відразу витягувати у друшляк.
5. Порізати кубиками сало і просмажити з різаною цибулею. Або розтопити 100 гр. вершкового масла.
6. Коли палюшки стечуть викласти їх у миску і помастити смаженим салом з цибулею або топленим маслом.
Смачного:)