Re: Осторожно! Мошенники в сети! Телефонные мошенники, коллекторы
Вчора я могла стати жертвою шахраїв.
Моя донька виставила на сайті бальне плаття на продаж. Наступного дня вже був покупець. Я їй дозволила дати № моєї картки ПриватБанку. Вона дала щей № мого мобільного.
До мене телефонував покупець, уточняв щось. Потім він "перерахував гроші". А потім до мене зателефонував "працівник ПриватБанку". Він спитав, чи я чекаю гроші, сказав, що мені перерахували гроші. Вони зараз "на моєму транзитному рахунку". Потрібно провести ідентифікацію (мене ідентифікувати), оскільки гроші від юр особи перераховані мені - фіз особі. Він почав задавати питання щодо картки, який термін її дії. Моє щастя, що я не мала картки біля себе, тоиму на питання відповісти не могла. Домовились, що о 18-00 буду вдома, буду мати картку, поговоримо. Він не перетелефонував.
Донька телефонувала, сказав покупець, що з його рахунку гроші списані.
Я зв'язалася з Приватбанком. Оператор дуже гарно мені пояснила, що це були шахраї. Моє щастя, що я не дала інформації про картку. Таким способом вони могли списати всі гроші, які були на картці.
Під час розмови з псевдо-працівником ПриватБанку мене насторожило те, що він говорить російською мовою. Працівники банку завжди звертаються українською. Але я повелася.
На роботі мені добавилося роботи із-за вступу в силу Закону "Про запобігання легалізації і відмивання..." Тому такий поворот подій з моєю ідентифікацією мене не насторожив.