Показать сообщение отдельно
Старый 17.07.2015, 16:56   #773
Moonvalley
Местный

Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
Moonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Груша

Таке враження що чим більше читаю, тим більше заплутуюсь...
Перечитала (вкотре) всю темку, бо потрібно вибрати зимову грушу - хочу посадити восени. Навесні посадили літню Улюблену Клаппа і осінню Талгарську красуню - вибрала завдяки форуму А тепер в ступорі. У наявності є: Стрийська; Конкорд; Марія; Яблунівська (ну і інші - Кучерянка, Ред Фаворитка, Янтарна, Черемшина). Мої вимоги - щоб поменше хворіла, дозрівала нормально у нас (під Львовом), не вимерзала і смачна була - я люблю солодкі, соковиті, можна твердуваті, а можна маслянисті, тільки не м'які і пухлі... Марію відкинула, бо прочитала тут, що не встигне дозріти у нас. Яблунівська уражається паршею - за відгуком на форумі, а за характеристикою сорту - стійкий до парші... ? Про смак Стрийської ніхто так і не відгукнувся - чи смачна вона? Мені чомусь Конкорд найбільше припав до душі - хтось може про нього відгукнутися? Просто інколи на базарі бачила схожі груші, вони смачні були - але чи це той Конкорд, чи Конференція - вона мені не підходить, бо осіння, а потрібно саме зимову, щоб трохи постояла...
Прошу, порадьте якісь два сорти зі згаданих (може якогось не буде на осінь, щоб можна було замінити...) І ще - нормально буде посадити восени? Бо я щось за осінню посадку трохи переживаю...