Правду хтось тут в темі писав - меньше знаєш - краще спиш)))))
Я помідори вирощую давно відносно. 8 років це точно, але вроді на курсі четвертому почала, загалом більше 10 років - точно. І все були урожаї непогані, і нічого толком не знала. Що там від бабці пімятала то і пасинкувала, а решта було "дайте щось помідори покропити від фітофтори" Останні роки три почала експерименти

на свою голову і голову чоловіка. Ну але начиталася за ці 2 дні тут в темі багато, вже сторінки 3 виписала цитатами.
В мене питання назріло по мульчі і поливу. Що таке мульча вроді в курсі і нащо вона - теж. Але є море але))))
В наявності садок, у садку посіяна трава, яку систематично косимо. В перший рік замульчувала помідорні грядки, так було красиво все, але як прийшлося до підгортання, то мульча вся згорнулася(((( Поливала раніше таким нехитрим способом (грядки мають схил) між рідками помідор сапкою канавку поглиюлювала і зверху рядка шланг, і вода невеличким напором. Теж мені та мульча змивалася на купку. То відмовилася від мульчування і забула про нього успішно. Оце прочитала що і міжряддя мульчують щоб при дощі земля не потрапляла на помідорки, це в наступне кошення обовязково зроблю. А от що з рядами робити??? Минулого року чоловік мені змайстрував капельний полив, оце плануємо на вихідні шланги порозставляти, бо з неділі сильна жара намічається. можна мульчувати поверх шлангу? Чи краще шланг поверх мульчі? Не буде надто волого? Помідори підгорнуті, нижні листки обрізані. чи не мульчувати вже?
Буду вдячна за підказки! Бо це ж як не знаєш - то й живеш собі не напрягаючись, а як знаєш щось то хочеться щоб було якнайкраще)))
---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:24 ----------
Ще за добрива перепитаю
Так сталося що в мене курячки (ті що куриный помет) бродили РІК, чи то вже мабудь не бродили, а просто мокли. Можна була таким підживляти? Я розводила літку на відро. Ще півбаняка є

варто ще раз підживити? Помідорки тільки починають завязуватися