Доброго дня!
По-перше, хочу подякувати всім форумчанам за цікавий і корисний форум, дуже багато нового дізналася, а особливо про те, що майже нічого не знаю. Хоча теоретично не зовсім чайник, за освітою біолог, а садівництво люблю особливо ще з дитинства, але, як каже чоловік, теоретична кобила практично не тягне... )) Тому буду дуже вдячна за поради досвідчених садівників.
А справа от яка. Рік тому купили ділянку 15 соток, Львівщина, на околиці села, метрів за 30 з південно-сх. напрямку - лісопосадка (тінь на ділянку не потрапляє). Схил на схід і злегка на північ. Грунт - суглинок, можливе близьке (1,5 м) залягання грунтових вод, швидше всього нейтральний або слабокислий. Хочемо посадити 10 яблунь, по 2 груші, вишні, сливи і черешні (з дерев).
Підібрала такі сорти з районованих (саджанці плануємо купити з Неслухова):
Яблуні: 1. Мелба
2. Целеста
3. Гала Маст
4. Чемпіон Рено
5. Глостер
6. Хоней Крісп
7. Пінова
8. Ліголь
9. Джонаголд декоста
10. Голден резистент
Підщепи точно не знаю, казали - півкарлик (3-4 м.), ще буду випитувати.
Груші: 1. Улюблена Клаппа
2. Конференція (або Трембіта)
Сливи: 1. Чачанська Наіболія
2. Ренклод богатирський (або ренклод Альтана?)
Вишні: 1. Чудо-вишня
2. Чорнокорка (або Лотівка?)
Черешні: 1. Крупноплідна
2. Валерій Чкалов (або Бігаро - так на сайті, не знаю, який конкретно, є ще Регіна, Іскра і Присадибна, але вона мені на смак не подобається).
З черешнями взагалі окреме питання, начиталась форуму, тепер не знаю, що робити з запиленням, які краще будуть запилювати одна одну... Чи з часом прищепити в крону брунечку з Наполеона чорного (іншого дорослого дерева немає) - але мені гіні взагалі не подобаються...
Кісточкові хочемо садити окремо від насіннячкових. У вівторок вже хочемо все посадити, тому прошу поради, які краще вибрати... А які краще не брати.
Дякую за поради, фото обов'язково покажу.[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:34 ----------