Re: Черешня
Слава Україні!Хотів уже переходити до зимостійкості, але вирішив трішки зупинитися на дегустації.
Як я зазначав вище мелітопольські сорти черешні відзначаються технологічністю, а отже всі вони належать до бігаро.Деякі ж свої черешні покійна Л.І.Тараненко відносила до напівбігаро, але на мою думку вони належать більше до гіней.Маю в своїй колекції типову гінь Красная плотная, отже можу з нею порівнювати.До речі, варення з неї неперевершене, а свіжою майже не їмо. Так от, на мою думку, до гіней відносяться зокрема Ранняя розовинка та Желточек .Останню вважаю найбільш невдалим сортом Лілії Іванівни, не вартим на розмноження.Одержував її від неї ще під назвою Ранняя желтая, отже вона в мене випробовується досить тривалий час, висновки не поспішні.Рання розовинка навпаки, один з кращих її сортів.Кісточка невелика, вільна, мякоть тане в роті, кого не пригощав - всі були в захваті.До того ж і зимостійкість у неї висока.Мої висновки цілком співпадають з думкою моїх колег.В переробці Р.Р. ще не пробував, але за аналогією з Красною плотною думаю, що буде не гірша.
Щодо решти сортів, то для порівняння візьму 2 аналоги Валерія Чкалова: мелітопольська Сказка і артемівська Валерія.Не хочу сказати що Сказка чи Валерій Чкалов погані, але кого не пригощав цими 3 сортами для порівняння, всі вказували на перевагу Валерії.Передавати смакові відчуття справа дуже невдячна, тому я завжди намагаюсь щоб цей, з дозволу сказати, процес пройшло якомога більше людей.Іноді думки майже одностайні, а іноді...
|