Цитата:
Сообщение от Татьяна1973
Вопрос к тем, кто нашел ответ. Как высаживать весной рассаду на ранние овощи? Земля под мульчей прогревается намного позже, чем голая почва. Я разгребаю дырку в мульче накануне посадки, но это не сильно, по-моему, помогает, она все равно холодная. Я что то делаю неправильно? Вот мои грядки на сегодня (осенью горка была больше - утрамбовалось)
Слой мульчи не больше 20см
|
Никакие дырки не помогут, нечего мульче делать на грядках под ранние овощи. Первый возвратный заморозок уничтожит рассаду. Более теплая земля ночью не будет отдавать тепло. Лишних 2-3 градуса в минус и каюк. Мульча только после прогрева и не больше 10 см.
Цитата:
Сообщение от Инженерр
Нет возможности переехать на другой участок. Есть только свои 18 соток.
Я так понял готового ответа у Вас нет?
|
Есть. Сколько Вы выращиваете клубнику на одном месте, года 3-4? Соответственно площадь по д монокультуру надо сократить в 3-4 раза. На высвобожденном месте растить другие товарные культуры и сидераты.
---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 10:56 ----------
Цитата:
Сообщение от DZI(Наталочка)
Прочитала.Запитую:хочу скористатися Бокаши.Чи правда,що вони мають таку чудодійну дію,як заявляють виробники і скільки часу ця дія триває,чи потрібно вносити їх кожен рік.Які ще препарати мають подібну дію,І ще:чи можна використовувати Актофіт в органічному землеробстві?
|
Брехня. Якби це було насправді, то усі сертифіковані виробники органічної продукції їх використовували. А цього нема. Єфект є ,але не такий як пишуть, не50%, багато менше. Дія триває доки є органічна речовина і волога та відповідна температура. Вносити потрібно кожен рік, бо воно " не наше", сибірського походження. У нас домінують інші форми, але нічим не гірші.
Більшість фермерів вирішують проблеми затримання органіки а не прискоренної переробки, бо її завжди не вистачає.
Має сенс лише про наявності двох фавторів:1 органіка повинна бути сторонньою, 2 - халявною. Що, погодьтесь не завжди можливо.
Актофіт можна.