Ага, "кучеряві кущі" - Наталя, Ви точно вгадали!) Вони вже частково ростуть навіть - дерен, різні спіреї, барбариси, керія, будлея, гібіскус сірійський, бузок... це те, що одразу пригадала) Вони і відіграють роль паркану, обрамлення. Щоправда, засаджено ще далеко не все, та і ті, що є, ще маленькі. Ось в процесі)

Овальна клумба - свого роду ширма перед майбутнім дитячим майданчиком. Штурпачки на ній зліва - будлея Давида. Правіше, якщо виживе, буде троянда Young Lycidas. Доповнення: ехінацея, ліатрис, піретрум, седум високий, хризантема куляста, кореопсис, айстра новоангл. низька, флокси "Sherbet Blend", астільба, вівсяниця, арабіс варієгатний, мускарі і нарциси. Чомусь не зробила фото вже готової клумби. Цього року треба це виправити)
Довга ділянка під парканом ще у процесі, не встигла минулого року засадити її всю - там 22 м по довжині ("Г" 15+7 м). В куті дерен Елегантісіма, далі по обидва боки ті кущики, про які я вище писала, з проміжками 1,5-3 м між ними, доповнені трояндами, клематисами і багаторічниками.
---------- Post added at 15:36 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
Цитата:
|
А задній двір мені сподобався. Так красиво коли ялинка зразу в полі зору травичка.
|
У мене щось теж до заднього двору більше лежить душа. Мабуть, тому, що туди виходить єдине вікно вітальні, тому 90% часу я його бачу. Та і двері теж з вітальні прямо туди є. От і хочеться там щось зробити таке, що завжди буде тішити око, вухо і носа))))
Ялинка - одна з перших рослин, куплених і посаджених біля дому. Втілення дитячої мрії про новорічну красуню. Пам'ятаю, як довго ми з чоловіком перебирали саджанці в садовому центрі, щоб вибрати ідеальну... Вгадали - ялиночка все сімейство радує цілий рік)
---------- Post added at 15:40 ---------- Previous post was at 15:36 ----------
От травичка - то моя мука... На газоні одразу поставили хрест. Як бачите, навколо занедбані ділянки, там бур'яни у зріст людини, насіння носиться вітром, корені лізуть в землі, кроти риють безбожно... Тому вирішили просто стригти те, що є. Ну, і відвойовую по клаптю для культурних рослин, обордюрюю, мульчую...