Я щиро бажаю вам успіху у цій справі, і лише порадію, якщо порядність вашого товариша витримає усі випробування

але
Будь-яка праця має бути оплачена хоча б символічно. Ну хоча б мінімальна 1000 грн за місяць реальної роботи у сезон, яку можна буде навіть вирахувати потім із вашої долі прибутку (коли вже будете її отримувати). Чому? Тому що, по-перше, ви витратите на цю роботу свої сили, час, зрештою, частину свого життя - а зараз такі часи, що ніхто не може бути на 100% впевненим у майбутньому. Жити треба тут і зараз. По-друге, поки принцип "моя робота має завжди гідно оплачуватися" не стане вашим твердим переконанням, вам буде важкувато заробляти гроші (це чиста психологія). Хоча, може я помиляюсь? Не сприймайте, будь ласка, як "наїзд"

І по-третє. Ваш товариш має землю, трактор, гроші.... І що, йому суниця сама вродиться, коли він збере їх докупи? Ні, організатор і робочі руки - така ж обовязкова умова успіху, як земля і гроші. Висновок: ваша праця і вміння - це такі ж активи, як і земля чи трактор.
Щодо відсотків не беруся судити, я б вважала за прийнятні 50. Можливо, трохи менше, але більше 30. Просто я не знаю усіх нюансів цього бізнесу.
Сподіваюсь, що мої міркування вам стануть у пригоді.