Освоившийся
Регистрация: 30.11.2014
Адрес: Волинь
Сообщений: 58
Сказал(а) спасибо: 44
Поблагодарили 72 раз(а) в 30 сообщениях
|
Re: Изделия из теста(торты, пироги, ватрушки, несладкая выпечка)
Інгредієнти:
Основний рецепт сирника " Ірени"
Тісто:
1,5 скл. борошна
0,5 скл. цукру
1 жовток
125 г маргарину
1 ст. л. какао
1 ч. л. порошку до печива
Сиркова маса:
1 кг сиру
250 г маргарину
1,5 скл. цукру
4 яйця
2 пачки пудинга вершкового або ванільного
цедра одного лимона
Сирник " Ірени" з ананасами
До основного рецепту додається ще 1 банка ананасів, які потрібно викласти на сир і затерти тістом.
Сирник "Ірени" з маком
Основний рецепт, плюс додатково :
200 г маку
0,5 ст. цукру
2 білка
Сирник "Ірени"
З поданих вище складників замісити тісто (все відразу покласти в миску і швидко перемнути), поставити на 1 год в холодильник.
Сир перемолоти. Маргарин розтерти з цукром і жовтками, поступово додати сир і пудинги, цедру лимона. Окремо збити білки і поступово, акуратно додати до сиркової маси.
Тісто поділити на 2 частини. На змащену форму потерти на терці 1 частину тіста, викласти сир, зверху решту тіста. Пекти 1 год при t180.
Сирник "Ірени" з маком.
Мак запарити, перетерти з цукром, додати збиті в піну білки.
У змащену форму викладаємо половину тіста, на тісто ложкою викладаємо мак (такими собі купками, не розрівнюємо), далі рівномірно кладемо сирну масу і затираємо зверху тістом. Пекти 1 год при t180-190.
---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:35 ----------
МУРАШНИК
250 г рослинного маргарину
2 яйця
0,5 ст. цукру
4 ст. муки
трохи соди або розпушувача
1 банка вареного згущеного молока
400 г вершкового масла
1 ст. запареного і перемеленого маку
1 ст. подрібнених горіхів, родзинки
Розтопити маргарин, збити яйця з цукром. Перемішати, додати муки і трохи соди або розпушувача. Замісити круте тісто.
Деко змастити жиром, посипати мукою і над ним натерти тісто на крупній терці стільки, щоб лише покрило дно.
Запекти. Так повторити пару разів, поки не закінчиться тісто.
Остудити, покришити його руками.
Змішати з кремом.
Крем: 1 банку вареного згущеного молока, 400 г вершкового масла збити. Додати 1 ст. запареного і перемеленого маку, 1ст. подрібнених горіхів, родзинки.
Все гарненько перемішати і викласти у форму, утрамбувати добре, і покрити шоколадною глазур'ю.
---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:35 ----------
ЛИМОННИК
Інгредієнти:
Бисквіт:
6 яєць
1 ч. л. ваніліну
2/3 скл. борошна
1/4 скл. крохмалу
100 г шоколаду
Лимонний мус:
2 яйця
4 ст. л. цукру
4 ст. л. крохмалу
350 мл молока
1 ст. л. лимонної цедри
1/4 скл. лимонного соку
2,5 ч. л. желатину
500 мл вершків
Лимонний курд:
1/2 скл. лимонного соку
1 ст. л. лимонної цедри
2/3 скл. цукру
3 яйця
Бисквіт:
Розігріти духовку до 170 градусів. Застелити протвінь пергаментом (розмір 51*35).
Білки збити з лимоною кислотою на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукпу. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків.
Жовтки з бити з рештою цукру до світло-жовтої, практично білої маси, додати ванілін.
Муку, крохмал просіяти в жовтки, додати 1/3 частину збтитих білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків.
Викласти тісто на протвінь, намагаючись, зробити як можна рівнішу поверхню.
Пекти 10-15 хв., провіряючи готовність сірником.
Лимонний мус.
Змішати крохмал з цукром і вбити туди яйця, розтираючи до тих пір, поки не залишиться грудочок.
Молоко довести до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи крохмально-яєчну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні декілька хвилин ло загустіння (до кипіння не доводити).
Зняти крем з вогню, перекласти в посудину і накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась скоринка) і повністю охолодити.
Розчинити желатин в холодному лимонному соці і залишити набухати на 1хв. потім нагріти трохи, лише до повного розчинення желатину.
Збити міксером вистигнувший заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином.
Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми.
Лимонний курд.
Доводимо до кипіння лимонний сік, цедру і цукор.
Збити злегка яйця і тоненькою цівкою влити гарячий лимонинй сік.
повертаємо все це знову на вогонь(маленький) і, помішуючи доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чисту посуду, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворилась скоринка) і охолоджуємо.
Збираємо:
Охолоджений бисквіт розрізаємо на три частини.
Одну частину покрити розтопленим шоколадом. Дати шоколаду вистигнути, перевернути шоколадною стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу 1/3 частина від всієї кількості).
Розрівняти, накрити наступним шаром бисквіту.
Промастити половиною лимонного курду і знову шаром мусу. Накрити останнім бисквітом, далі решту мусу і покласти в холодильник, мінімум на 1 годину для застигання.
Після цього часу намастити поверхню рештою курду і знову заморозити.
P.S. Базові мірки автора:
Борошно 1 скл. = 140 г;
Цукор 1 скл. = 200 г;
Молоко/вода/вершки 1 скл. = 237 мл
Мої зміни:
Насамперед я пекла половину з цієї порції.
Лимонну кислоту дала на кінчику ножа.
В лимонний курд я давала трохи більше цукру, тут вже потрібно розраховувати кожному на свій смак.
На рахунок лимонного мусу: в рецепті пише - просто збити вершки, я не знаю, хто якими користується, я беру домашні, вони відповідно не солодкі, тому я під час збивання дала пудру. Давала на око, щоб було солодкувате, знов ж таки хто як любить, плюс якщо буде закисле після повного змішування крему, то я думаю моржна буде в кінці ще додати пудру.Пекла не засікаючи час, а до сухого сірника.
мені сподобалось, він такий оригінальний, з кислинкою, для любителя.
__________________
Надеяться только на себя - отличный способ перестать разочаровываться в людях и жить с отличным настроением.
Последний раз редактировалось afinna; 26.01.2015 в 17:14.
|