Поки зима є трохи часу хочу вам розказати про свою поїздку в Швецію у 2010 році. Вирішила написати тут про неї бо в цій поїздці в мене випала можливість не просто поїздити пару днів по туристичних місцях Швеції, а пожити в Швеції півтора місяці, і цікавило мене в першу чергу не великі міста як Стокгольм, хоч там я також була пару днів, а країна Швеція як така вся разом, особливо її природа, люди, стиль життя. Зразу вибачаюсь за якість фото, бо мала з собою тільки маленьку мильничку.
І так, добратись до Швеції не так вже й складно. Їхали машиною в Гданськ (Польща), там заїхали на паром, 1 доба і ми в Стокгольмі.
Сам паром

І берег Швеції

Далі буде...
---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:08 ----------
Майже вся Швеція це сільська місцевість з маленькими містечками і селами, густонаселена тільки на Півдні. Ми зупинились ближче до Півночі в маленькому містечку Арбра. Перше що мене вразило, я розуміла що чогось бракує, але не могла зрозуміти чого саме, все було таке гармонійне, потім зрозуміла що заборів, їх там не має взагалі, у більших містах декуди зусрічаються, але низенькі до пояса і з кущів.
Ось типові Шведські будиночки.

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:31 ----------
Поважають шведи яблуню білий налив, росте практично на кожному подвір'ї, бо коли я була (серпень і половина вересня) якраз доспів. Перше я не розуміла від чого така любов до того сорту, а потім стало ясно що це просто єдиний сорт який встагає в них визріти. Також біля багатьох будинків в них росте гортензія, але сформована у вигляді деревця, від величезних кущів родендронів за якими ніхто не дивиться і які ростуть просто в траві я взагалі ходила з виваленим язиком і не могла зрозуміти як так, в них ж така довга зима, потім мені пояснили що це вплив Гольфстріму, зима довга але мяка.
І ще практично біля кожного будинку в них стоїть батут для дітей, якась така загальношведська мода.