Цитата:
Сообщение от дени
Шановний пан Бiолог, положа руку на сердце- Вы бы смогли реккомендовать ту же Росавку и Мавку на внедрение в проммаштабе? И весь вопрос..
|
В мене Росавка культивується близько 20 років без жодного застосування пестицидів.Тільки в окремі роки, буйного розгулу грибкових хвороб, на плодах присутні "сліди" парші.В той же час, аналогічні "сліди" спостерігав у знайомих фермерів на Росавці але після 10-12 обробок.Різниця полягала тільки в тому, що їхні сади були розташовані безпосередньо під Дніпропетровськом, а я проживаю в одному з "найчистіших" районів тієї самої Дніпропетровщини.Росавку сміливо радив би садити в безпересадочній культурі на сіянцевій підщепі за схемою 6 на 4 мінімально.По перше, уникаєте великих затрат на закладання інтенсивного саду, по друге попит і ціна на екологічно чисту продукцію тільки збільшується, по третє попит на продукцію для переробки навіть не дитячого, а грудного споживання залишається завжди високим.Таким чином, навіть головний недолік Росавки недостатньо інтенсивне забарвлення плодів всередині крони, що знижує їх товарний вигляд, але не смак, цілком долається одержанням екологічно чистої продукції.До того ж, на мій погляд, Росавка доволі пластичний сорт, що дозволяє йому бути "районованим" на значних площах на відміну від тих самих Флоріни чи Пінови, яких я хочу позбутися зовсім.