Показать сообщение отдельно
Старый 26.11.2014, 12:12   #174
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Пятерка лучших сортов яблонь

Цитата:
Сообщение от marchell Посмотреть сообщение
Уважаемый Валерий, огромное спасибо за технологию. Т.е. если я правильно понял, краска используется вместо вара? Так в чём тогда преимущество? В современных замазках тоже есть фунгицид, да и хлопот меньше, замазал и всё. Только какое отношение это имеет к защите привитых черенков от пересыхания и солнца? Или Вы их полностью краской покрываете, защищая таким образом от пересыхания?
Шановний Сергій краску я використосовую для покриття всієі прищепи і даже стараюсь покрити плівку якою обвязую з сонячноі сторони.Так як я проводив досліди по вирощуванні саджанців з карликовою вставкою М-9 за 1 рік коротко розкажу. Осінню переросші підщепи 54-118 діаметром штамба10-14мм.з добре розвинутою кореневою системою висажував у шкілку .Заготівля різок на вставки і культурний сорт тільки лютий м-ц, зберіганняіх в холодильнику ,щеплення сорту на вставку дліною не менше 28см.покриття щеплених компонентів фарбою за виключенням 5см знизу ,але торець закрашую,після висихання фарби зберігання в холодильнику в полієтиленових пакетах.Лютий місяць щеплення вставок на підщепу і ще раз покриваю В.Є. фарбою . Для мене переваги примінення В.Є. фарби більш ніж очевидні тим паче, що зараз випускають спеціальні В.Є.фарби для садівництва пока все.
Валерий Дмитриевич вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
marchell (26.11.2014), Marta (06.03.2015)