Местный
Поблагодарили 9,742 раз(а) в 1,256 сообщениях
|
Re: Дачные помидоры
Скористалась тим що в мене на роботі сьогодні вихідний, а на вулиці холодіна, дощ, і написала звіт по помідорках цього року, може комусь пригодиться.
Помідори дуже люблю, нікому стільки не приділяю уваги як їм (після троянд). Для мене дуже важливо щоб сорт був не хворобливим, хімікатів на городі стараюсь не використовувати взагалі, цього року обробляла помідори тільки після посадки через тиждень по листку коктейлем з плантфолу, мегафолу і кендалу, від хворіб не обробляла, якщо сорт сильно хворіє я просто його на наступний рік не саджу, в міжряддя сіяла віку, яку потім заробляла легенько в землю.
Цього року сіяла сорта:
Грейпфрут - добрий, красивий, мяка шкірка, але був у мене дуже малоурожайнішим і в кінці прихворів.
Хурма - дуже солодка, напевно один з найсмачніших сортів, в середині мякоть така туга, що коли ріжеш таке відчуття, що дійсно в руках хурма, а не помідор, середньоурожайна.
Чудо землі – найурожайніший з усіх моїх помідорів, великий, щодо смаку думки вдома поділились, комусь дуже сподобався, комусь так собі, буду садити знову.
Ось тут початок дозрівання, грона були такі великі що не знала як їх підвязувати
Золота капля – для любителів чері, дуже-дуже урожайна, дуже солодка, з городу на стіл в нас практично не попадала, спеціально саджу її біля стежки в саду, щоб по дорозі можна було не заходячи на город зірвати, улюблений сорт племінників.
Здорове життя – саджу через одну з золотою каплею, та сама історія)), мій улюблений сорт.
Малахітова шкатулка – садила перший рік і зразу попав в любимчики, крім того що смачний, не хворобливий, має цікавий колір)) і тоді коли інші сорти, наприклад хурму, в мене зривають на перегонки, малахітову шкатулку втихаря їм тільки я)) інші думають не дозрів. Закривала цього року з нього сік, такий колір))
Фото зроблене цього тижня, це вже були і холодні ночі і холодна роса
Бузковий захід – екзотичний вид, на диво дуже урожайний, але так довго достигає. На смак так собі, але буду садити пару кущиків для екзотики (гарно в салаті дивиться).
Де-барао жовтий – сорт садив ще мій дід, і ще з того часу кожного року збираю насіння, один з улюблених сортів, використовую як у салат так і маринуємо його. Цей сорт починає достигати в мене одним із перших і родить до заморозків.
Вишенька-чері – ну дуже вже маленькі помідорчики, на один зуб, навіть про смак нічого не можу написати, коли маринувала жовтий де-барао, кидала їх для краси, на наступний рік, хіба що кущик-два посаджу.
Хурма, Де-барао жовтий, Золота капля, Бузковий захід
Ще сіяла Гібрид Тарасенко-2 (цього року в мене не вдався, хоч минулого дуже сподобався для закрутки), Цукровий пудовик – навіть не знаю що написати, не запам'ятався, Дика троянда (можливо був пересорт, насіння купляла на ринку) - також не запам’ятався, крім того що дуже тріскав, «до крові» аж сік тік, буду пробувати ще раз, бо є багато хороших відгуків по цьому сорту. Самоцвіт лучистий – практично не зав’язувався в мене цього року, Aсе 55 vf (іспанське насіння) – кисляк рідкісний.
|