Цитата:
Сообщение от восторг
Я хочу спросить - уже не имеет смысла чем-то брызгать? Ждать только время для обработки купоросом? Опасаюсь, что, если дерево сейчас такое больное, то что же будет с ним в следующем году?
---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:52 ----------
еще вопрос - читала, что полив днем в жару - плохо. Но не знаю, чем плохо. Мне пришлось в самую жару поливать колодезной водой. Могло ли это стать причиной того, что листья на молодой яблоне стали коричневыми, за неделю. Причем на некоторых ветках вся листва осталась совершенно зеленая.
|
По першому питанню- напевно смисла бризгати зараз нема, листя опаде, плодів нема, і дереву мало поможе. А от зібрати і спалити листя точно не лишнє. Ну і купорос(якщо практикуєте), весняні підкормки.Після минулорічного великого урожаю вони закономірно виснажені, того і скидають завязь, + шкідники, може жаркий клімат, відсутність опадів, поливу.
По другому: Полив в жару не тільки плохо, але й глупо. Особливо якщо таке робити регулярно. Це шкодить рослинам,можливі опіки листя (як саме є в гуглі).Частий полив холодною водою тормозить корневу систему і т.д.
Вилита вода швидко випаровується з поверхні грунту, тому мала ефективність і великий розхід води. Так шо ранішні, вечірні водні процедури, або денний полив через капельний полив, всякі закопані труби, банки, відра - прямо до коріння прогрітою водою. Методи, і норми в інтернеті.