Цитата:
Сообщение от Викса
Я не покупаю у Мира роз и у Мельсана - неохота потом в розарий с мачете ходить  , но у каждого своя голова на плечах  . Мельсан только в прошлом году получил семена нормального подвоя, то есть торговать более-менее хорошим товаром начнет либо с осени, либо с весны.
|
Ну це так не зовсім в тему проте додам від себе, що Мельсан дістав не лише насіння трьох сортів шипшини для підвою, а ще й по кілька сотень 4х сортів самих підвоїв з Нідерландів та Чехії плюс каніна Ідеал Шмідта від вітчизняного виробника (а це фактично єдиний більш-менш сприйнятний з всього переліку який вирощують в Україні для таких цілей).
Я дуже ретельно переймався тим питанням на протязі останніх півтора року і з впевненістю можу сказати що лаксу, інерміс та пфендерс в якості підвою не вирощує жоден з українських виробників, і не тільки на продаж а й для власних потреб.
Всю власну потребу в такий спосіб не брали бо не були впевнені в якості, проте тепер ясно хто є хто.
Троянди "під замовлення" є на тому підвої, на який їх приваває виробник, троянди Остіна в тому ж числі.
Зрештою відзивів багато і далеко не кожен про біганину з мачете, тому кожен вільний обирати те, що йому краще пасує.