Показать сообщение отдельно
Старый 19.04.2014, 20:31   #407
Rowena
Местный

Поблагодарили 7,794 раз(а) в 465 сообщениях
Rowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond reputeRowena has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Я дійшла висновку, що борошниста роса – це філософське поняття, з категорії „вічного“.
Не допоміг мені Сапрол, на протязі 3-х днів після обробки хвороба поширювалася просто як епідемія: Guinee, Souvenir du Dr. Jamain, Sissi, Ingrid Bergmann, Canary, Double Delight, Falstaff, Crown Princess Margareta, A Shropshire Lad, Nahema, Ventilo.
Поки що найефективніша - стара, добра сірка. Але це контактний фунгіцид, а троянди активно ростуть (я їх не кормлю – самі ростуть ), молоді пагони дуже вразливі, і все починається по новому колу.
Я так розумію, що якщо умови для хвороби сприятливі, а троянда нестійка, то залийся хоч усіма фунгіцидами світу, все рівно вона захворіє.
Я дуже хотіла уникнути цієї гадості, пам’ятаючи свій негативний досвід восени, і переборщила з превентивними обробками.
Результатом стала резистентність, троянди на фунгіциди просто не реагують. Не повторюйте моїх помилок!

Rowena вне форума  
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Lionel (19.04.2014), lusa (20.04.2014), Maryana (27.04.2014), Olga2 (19.04.2014), tatyana.c (25.02.2017), Виола (19.04.2014), стелла (07.05.2014)