Показать сообщение отдельно
Старый 06.01.2014, 01:18   #455
Романська
Увлеченный

Поблагодарили 2,080 раз(а) в 253 сообщениях
Романська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond reputeРоманська has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Кума Тыквочка

Галочка, а внешне как различить мужской и женский цветок?

в принципе, наверное,можно и не ловить момент, просто заранее защитить пару - тройку бутонов мешочками,не?[/QUOTE]

Поки відволікалась від комп’ютера, Калина вже відповіла. Момент треба ловити обов’язково. Неопилена квітка відцвіте і опаде, гарбузик не зав’яжеться.Особливо це добре видно на огірках: та квіточка, що цвіте неначе на стеблі - то чоловіча, а жіноча квіточка розквітає на малесенькому двосантиметровому огірочку. І якщо запилилась, то огірочок продовжує рости, а якщо залишилась незапилена, то цей огірочок жовтіє і відпадає. Багато виведено сортів та гібридів огірків самозапильних, тобто на рослині чоловічі квітки можуть бути, а можуть і не бути. Переважають жіночі квітки. (Це я вже, мабуть, не по темі "заїхала"?). А от чи є самозапильні гарбузи, я поки що не знаю.
Gusenitsa (08.01.2014), Городовой33 (19.01.2014), Закотянка (07.01.2014), Ромашка Ромашкина (25.10.2017), Татьяна Тройни (08.01.2014)